Erkan AKBALIK

Erkan AKBALIK

[email protected]

8 EYLÜL 1922 ŞEHİTLERİMİZE YÖNELİK TALEBİMİZDE MUTLU SON

05 Nisan 2023 - 22:32

8 EYLÜL 1922 ŞEHİTLERİMİZE YÖNELİK TALEBİMİZDE MUTLU SON

8 Eylül 1922 Manisa için adeta bir milattır. Bu tarihte Manisa, zorluk ve zulümle geçen 3.5 yıllık düşman işgalinden kurtulmuştur. Şehre ilk giren öncü gruptaki askerlerimizden dördü kurulan pusu ile şehit olmuşlardı. İsimlerini ve şehit düştükleri bölgeleri tespit ettiğimiz kahramanlarımızın, Kurtuluş sonrası uzun yıllar törenlerde anıldığını daha sonraları isimlerinin unutulduğunu gördük. Geçmiş yıllarda üçünün adının sokaklara verildiğini fakat daha sonra uygulama değişikliği ile sokaklarda yaşayan isimlerinin yok olduğunu üzülerek öğrendik. 
Konu ile ilgili uzunca bir süre araştırma yaptık. Vefa borcumuzun olduğu bu kahramanlarımızın isimleri ebedi yaşamalı ve yaşatılmalı düşüncesi ile ilk yazımızı 16 Aralık 2021’de[1], ikinci yazımızı 26 Ağustos 2022'de[2] yazdık. İlk yazımızdan sonra çok olumlu dönüşler alsak da şehit isimlerinin, şehit oldukları mahallerde sokaklara verilerek yaşatılmasına yönelik  talebimiz gerçekleşmedi.

Bunun üzerine Temmuz 2022'de konuyu ve talebimizi anlatan 10 sayfalık dilekçeyi Manisa Valiliği’ne verdik. Gelen cevapta kısaca taleplerimizin muhatabının ilgili belediye olduğu bildirildi. Bu kez aynı dilekçeyi bölgeden sorumlu olan Manisa Şehzadeler Belediyesi'ne verdik. Uzun bir süre sonra, ilgili komisyonu bilgilendirmek için toplantıya davet edildik. Ocak 2023'de Büyükşehir ve Şehzadeler Belediyelerinin üyelerinin olduğu komisyona yaklaşık 50 slaytlık sunum yaparak, konunun tarihi safahatını, Manisa için taşıdığı manevi önemini anlatarak taleplerimizi ilettik. Başta Büyükşehir Başkan yardımcısı Sn. Mehmet Güzgülü olmak üzere komisyon üyelerinin samimi ve konuyu sahiplenen yaklaşımları ile talebimiz kabul edildi.
Ocak ayında komisyonca hazırlanan rapor Meclis Başkanlığına arz edildi. Meclisin Şubat ayında yaptığı toplantıda 4 şehidimizin isminin, şehit oldukları bölgedeki sokaklarda yaşatılmasına karar verildi (32 numaralı karar).
Artık isimlerin yer aldığı sokak tabelalarının yerlerine takılmasını bekliyoruz.
Bu neticeye ulaşmamızda katkısı olan herkese teşekkürü bir borç biliriz. Gelinen noktayı, bu konuda yapılacakların ilk adımı olarak kabul ediyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin bölgede konuyu anlatan uygun boyutta bir abide/levha sözünün de tabelaları takiben gerçekleştirileceğine, mevcut şehitliğimize naaşları ve eski abideleri taşınmış olsa da isimleri listede yer almayan bu kahramanlarımızın isimlerinin de şehitlik listesine ilave edileceğine olan inancımız tamdır.


Erkan Akbalık

 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Mustafa gezek
    1 yıl önce
    Evet şehitler Anıtınıda görmek istiyoruz o nerede? Yaptığınız çalışmalar için teşekkürler...

Son Yazılar