Kadir KESKİN

Kadir KESKİN

[email protected]

Saymakla Kazanılan Ne?

17 Ekim 2010 - 15:57

       Yakın dostum, çok değerli insan Kartal  Emekli Savcısı Sayın Mehmet Ali Oğuz’un köşeme gönderdiği,   noktasına ve virgülüne dokunmadan  siz okuyucularımla paylaşmak istediğim kısa  ve özlü yazısını sizlere de sunmak istedim. Beni çok etkiledi. Umarım sizlerin de hoşuna gider ve  hep beraber çıkarmak istediğimiz  sonucu alırız                

 

SAYMAKLA KAZANILAN NE?

            Kendimize  ve çevremize  dikkatlice bir bakalım ? Sayma eylemi hiç bitmeden sürüyor. İnsan kazandıklarını sayıyor. Biriktirme hırsı hiç bitmiyor. Altın, tapu, fabrika personel saymakla bitmiyor. Oysa mahşerde bütün bu saydıklarımızdan sorguya çekileceğiz Şükrettik mi? Yani karşılığını ödedik mi?

         Şoför km.yi sayar,

         Mahkum ceza evleri gününü sayar

         Öğrenci kaç sahife okuduğu ve kaç tane test çözdüğünü sayar,

         Tarikat ehli zikrini sayar

         Futbolcu attığı golleri sayar…

Allah’ın  güzel isimlerinden olan  el Muhsi ve El- Hasib isimlerini  bir düşünün. Allah CC. Hesabında hiç şaşırmaz. Okadar nettir ki … İnsan dünyada kaç gün kaldığının hesabını bile yapamaz. Ama Allah insanın dünyada iken yaptıklarını ve yapması gerekirken yapmadıklarını saydığında insan hemen  mazeretler  öne sürmeye kalkar. O zaman Allah insana ( boş yere dilini oynatıp durma! Sen önüne konanları izlemeye devam et) nidasında bulunur. Artık iş işten geçmiştir. Teslimiyetten başka elden bir şey gelmez.

          Sonsuz olduğu bildirilen Cehennem  ve Cennet günleri  sayılabilir mi?

         Kulluğumuzu saymadan sürdürmenin bir yolu olmalı. Yaptığımız tövbelerin haddi hesabı yok. Keşke  bir kere tövbe edebilsek!

 

 

Mehmet Ali OĞUZ

                                    Kartal Emekli Savcısı