Celil ALTINBİLEK

Celil ALTINBİLEK

[email protected]

Başkasının Derdiyle Dertlenmek

24 Haziran 2023 - 22:20

Başkasının Derdiyle Dertlenmek
     Ben diye ortaya çıkan, kendi menfaatlerini hep önde tutan, hatta küçük getiriler için büyük hevesleri olan kimselerin etrafına faydası olması ne zordur. Öyle ki nice yüce gönüllüler başkalarının dertleriyle dertlenerek dünyayı yaşanır ve kıymetli hale getirirler. Bu sözleri söylemek kolay, yapmak zordur.
     İnsan, insanları severek hatta bütün kâinatı severek güzelleştir, sevgiyle birlikte güzellik çoğalır.
     “İnsanoğlu ancak ve ancak müşahhas ve yüce bir makama karşı mesuliyetini idrak ederse, iyilik ve güzelliğin önüne geçecek, hiçbir zor tasavvur edilemez, menfi mümkün olmaz.” (S.73)
     “Biz bu âleme gelmiş olmanın karşılığını vergisini, muhitimize bir nebze olsun faydalı olmak suretiyle ödemeye mecburuz.”
     Tembellik ve gevşeklik içinde olmadan, hayatı değerlendirmek, hayatın akışı içinde boşluk bırakmamak, huzurun ve başarının şartlarındandır. Hayatı güzelleştiren, sıkıcı ve kalıplar içinde kalmaktan kurtaran, onu yumuşatıp manâlandıran, adil ve eşitlikçi prensipleri gaye edinen niceleri vardır.
“ Bir gün Hz. Mevlana, Hüsameddin Çelebi’ye Mesnevi söylemek suretiyle geceyi sabaha ulaştırmış. Fecrin ilk ışıkları belirdiği zaman, o gecenin hulâsasını, takririni şu beyitlerle kapamış: Ya Rabbi Hüsameddin’i uykusuz sabahlattım. Hakkını ben ödeyemem sen öde.”
     “Bahtı açık olanların ruhlarını ateşle uyandır. Sonra da vazifelerini hakkıyla, lâyıkıyla yapsınlar. Günümüzün cihadı budur işte. Kütleye hizmet kemerini bağlayana ne mutlu.”
Celil Altınbilek
21.06.2023
*Mektuplar 13

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum