Celil ALTINBİLEK

Celil ALTINBİLEK

[email protected]

Adını Söylemekten Utanan Millet

08 Eylül 2023 - 09:29

Adını Söylemekten Utanan Millet
     Türk milleti, İslâmiyet’i kabul etmeden önce de devletler ve imparatorluklar kurmuş, kendi coğrafyasında hâkim olduğu gibi, Avrupa’yı da dize getirmiş, dünyâya yön vermiş ve söz sâhibi olmuştur. Türk, Tanrının kılıcıdır ve dünya onun çadırıdır. Siyâsî birliğini kaybeden, muhâlif hücumlarla güçten düşen İslâm âlemi, Türklerin zinde gücüyle birlikte, yeni bir kuvvet kazanmış ve altın çağlarını yaşamıştır. Kendi töresine uygun bulduğu ve kendi töresiyle birleştirdiği bu din ile Türk, dünya üzerinde îtibar ve başarılar sağlamıştır.
     Gün gelmiş, Osmanlı’nın kudreti azalmış, batı medeniyeti ilerlemiş, batı, her hamlede, ezelî düşmanı Türk’ü yok etmek için, elinden geleni ardına koymamıştır. Biz de bazen kendimize yabancı yaşayarak, ölçmeden tartmadan, derdimize çâre bulmaya çalışmış ve hüsrâna uğramışızdır.

    Türkiye Cumhûriyet’i yaptığı uzun savaşlar sonunda yorgun, yoksul ve yetişmiş insanın az olduğu ülkede, birçok başarılara imzâ atmış, Memleket önemli gelişme ve ilerlemler kaydetmiştir. Lâkin kendi kültürümüz ve inancımızla ilgili bazı yabancı uygulamalar, milletimiz tarafından benimsenmemiştir.
     Millet kendi değerlerinin ve inançlarının savunucusu olduğuna inandığı kimseleri söz sâhibi yapmıştır. Lâkin idârecilere düşen vazîfe, vatanın ve milletinin birlik ve berâberliği, adâletle yürüyerek, refahın sağlanması ve uz görülü olup dostunu düşmanını tanımasıdır. Ne yazık ki bâzı zamanlarda Türk lâfı hiç anılmayıp yetmiş iki buçuk millete mâvi boncuk dağıtıldığı da olmuştur.
Bu millet ne çektiyse, bizden görünen, bizim şarkılarımızı söyleyen, ama vatan ve îmânın bir olduğunu bilmeyen,  özünü görmeyen, samîmiyeti olmayan, işine geldiği taraflarını gösteren takiyyecilerden çekti. Dışı tatlı içi zehirli olan bir yiyecek gibi, birbirinin dışı aynı, içi farklı ikiz görünümü gibi olanlar, gözleri, fikirleri şaşı etti. Bu durum düşmanlarımıza, rakiplerimize yaradı çünkü onlar da böyle istiyorlardı.

   Birlik ve beraberliğimizi perçinleyen ve hiçbir ırkçılık da içermeyen Türk adını söylemekten ve Türk olmaktan gurur duyduğumuz milletimizin, binlerce yıllara dayanan kendi değerlerini tanıması ve kazanımlarını bilmesi, târihimize, medeniyetimizi, kültürümüzü sahip çıkması ile gelecekten de yine ümitvar olacağımız kesindir.
Celil Altınbilek
Eylül 2023






 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum