Cumhurbaşkanı Aliyev, Zengilan ve Gubadlı'yı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Aliyev, Zengilan ve Gubadlı'yı ziyaret etti
24 Aralık 2020 - 14:18

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ’ın güneyindeki Zengilan ve Gubadlı’da incelemelerde bulundu. Aliyev, bölgedeki Azerbaycan askerlerle konuştu ve Ermenilerin tahrip ettiği cami ve yapıtları ziyaret etti.

II. Karabağ Savaşı’ndan zaferle ayrılan Azerbaycan’ın devlet başkanı İlham Aliyev, Karabağ’ın işgalden kurtarılan Zengilan ve Gubadlı şehirlerinde askerlerle bir araya geldi. Eşi Mihriban Aliyeva ile bölgeye giden Aliyev, bölgedeki imar faaliyetlerini inceledi.

“ERMENİLER, DİNİMİZİ VE TÜM MÜSLÜMANLARI TAHKİR EDİYOR”

Bölgede incelemelerde bulunan Aliyev, “Dünya, 30 yıl boyunca bu işgale sessizdi. Tarihi ve dini abidelerimiz tahrip edildi. Ağdam, Şuşa ve diğer mescidlerin durumunu göstermiştik. Zengilan, işgalden kurtarıldıktan sonra Zengilan rayonundaki mescidlerden birinde domuzların saklandığını biliyorsunuz. Düşman bizim dinimizi, tüm Müslümanları tahkir ediyor.” dedi. Aliyev, Zengilan’daki bir tarihi caminin önündeki videoda, Ermeni işgali döneminde yerle bir edilen caminin kalıntılarını gösterdi.

“KAFKASYA’YI FAŞİSTLERDEN KURTARDIK”

İlham Aliyev, Gubadlı kentinde ise, “Bakın biz nasıl bir düşmanla savaştık. Bölgemizi, Kafkasya’yı faşistlerden kurtardık. Tüm bu köyleri yeniden kuracağız. Düşman, bu yaptıkları için hesap verecek. Tüm tarihi ve dini anıtlarımız, düşman tarafından yıkıldı. Tüm dünya bunu görmeli.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenilerin tahrip ettiği tarihi yapıları ve camileri ziyaret ederken, yeniden imar ve inşa faaliyetlerinin yapıldığı bölgelerde askerlerle sohbet etti. Cumhurbaşkanının eşi Mihriban Aliyeva ziyareti sosyal medya üzerinden paylaştı:

https://qha.com.tr/
23 Aralık 2020


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum