Kitap ve Kültür Dostu Dr. İbrahim Türek Adına Yeni Kütüphane Açıldı

Hayırsever Dr. İbrahim Türek’in maddi katkıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve Manisa Valiliğinin desteğiyle hayata geçirilen Dr. İbrahim Türek İlçe Halk Kütüphanesi hizmete açıldı. Daha önce de Manisa'da Borsa Kahvesi olarak bilinen mekanda Dr. İbrahim Türek Çocuk Kütüphanesi olarak açılmıştı.

Kitap ve Kültür Dostu Dr. İbrahim Türek Adına Yeni Kütüphane Açıldı
24 Aralık 2020 - 14:10 - Güncelleme: 24 Aralık 2020 - 14:21
Açılışa Vali Yaşar Karadeniz, Saruhanlı İlçe Kaymakamı Necmettin Yalınalp, İl Müdürümüz İbrahim Sudak ve vatandaşlar katıldı.



Açılışta konuşan İl Kültür Müdürümüz İbrahim Sudak; “Kıymetli hayırseverimiz, değerli büyüğümüz Dr. İbrahim Türek’in katkılarıyla daha önce Manisa’da Tarihi Borsa Kahvehanesini kütüphaneye çevirmiştik. Binlerce kitabın bulunduğu 60 kişi kapasiteli kütüphanemizden bugüne kadar yüzlerce okuyucumuz faydalandı ve faydalanmaya devam ediyor. Kıymetli büyüğümüz Dr. İbrahim Türek bu kez Saruhanlımıza bir kütüphane kazandırdı. Bakanlığımızın ve Valiliğimizin de katkılarıyla kütüphaneye dönüştürdüğümüz bu alan farklı bir konseptte, duvarlarında resimleri, içinde binlerce kitabı ile Saruhanlılara hizmet verecek. Bakanlığımızın da takdirleri ile kütüphanemizin ismi Saruhanlı Dr. İbrahim Türek İlçe Halk Kütüphanesi oldu. Başta Dr. İbrahim Türek olmak üzere emeği geçen herkese Saruhanlılar adına teşekkür ediyorum. Pandemi kurallarına da uyarak özellikle gençlerimiz ve çocuklar buradan en iyi şekilde istifade edecek” dedi.
Açılışta konuşan Vali Karadeniz, ilçede kütüphane açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “İlçemize hayırlı olsun. Çok güzel emek verilmiş bir kütüphane olmuş. Emeği geçenlere ve özellikle Dr. İbrahim Türek’e teşekkür ediyor, kendisine sağlık ve huzur diliyorum. Binlerce kitabın bulunduğu nezih ve ferah bir mekân, umarım gençlerimiz, çocuklarımız ve tüm Saruhanlı halkı bu güzel kütüphaneden faydalanırlar” dedi.



300 metrekare alana sahip kütüphanede, 20 bin kitap ve 50 okuyucu kapasiteli süreli yayınlar bölümü, okuyucu bölümü, ders çalışma ve bilgisayar alanları ve çocuk bölümü yer alıyor.

Kaynak: manisa.ktb.gov.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum