Kazakistan Dışişleri Bakanı, Rus vekillerin demeçlerini "saçmalık" olarak nitelendirdi

Kazakistan Dışişleri Bakanı, Rus vekillerin demeçlerini "saçmalık" olarak nitelendirdi
24 Aralık 2020 - 14:23

Kazakistan Dışişleri Bakanı Muhtar Tuluberdi, önceki gün Rusya Devlet Duması’ndan bazı milletvekillerinin Kazakistan’ın toprak bütünlüğüne yönelik saldırgan ifadelerine cevap verdi. Kazakistanlı Bakan, Rus vekillerin tepki toplayan ifadelerini saçmalık olarak değerlendirdi. Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili Rusya Federasyonu’na nota gönderdi.

Rusya devlet televizyonunda bazı Rus milletvekillerinin Kazakistan’ın toprak bütünlüğünü sorgulayan açıklamalarına karşı Kazakisttan Dışişleri Bakanlığı, Rusya Federasyonu’na nota gönderdi. ve Kazakistan, ülkedeki Rusya Federasyonu Maslahatgüzarı’nı Dışişleri Bakanlığına çağırdı. Kazakistan Dışişleri Bakanı Muhtar Tuluberdi, bugün konuyla ilgili bir açıklama yaparak Rus vekillerin demeçlerini saçmalık olarak nitelendirdi.

RUSYA DEVLET DUMASI MİLLETVEKİLLERİNİN KAZAKİSTAN’A YÖNELİK AÇIKLAMALARI!

Önceki gün, Rus medyasında konuşan Duma Milletvekili Vyaçeslav Nikonov, Kazakistan topraklarının Rusya’nın bir hediyesi olduğunu söylemişti. Nikonov, “Kazakistan toprakları Rusya ve Sovyetler Birliği’nden büyük bir armağandır” demişti. Ayrıca, bir diğer Duma Milletvekili Yevgeny Fedorov da Nikonov’u destekleyerek, Kazakistan’ın, topraklarını Rusya’ya vermesi gerektiğini ifade etmişti.

Kaynak: https://qha.com.tr/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum