Rockefeller: Karanlık hanedanlık!

Amerikan kapitalizminin sembollerinden David Rockefeller öldü. İşte Rockefeller Ailesi'nin hikayesi...

Rockefeller: Karanlık hanedanlık!
25 Mart 2017 - 07:55

Küresel siyasete yön veren ailelere baktığımızda karşımıza ilk çıkan ilk isim: Rockefeller.

ABD Merkez Bankası FED'in kurucu ortaklarından olan aile 1800'lü yılların ortalarında John Davision Rockefeller tarafından kuruldu.

ABD ve İsrail'in arkasındaki asıl güç olarak bilinen aile pek çok banka, petrol ve endüstri şirketine sahip, servetleri ise, 5 ile 15 trilyon dolar olarak tahmin ediliyor.

Rockefeller Ailesi'nin suçlanabileceği somut bir suç bulunmuyor ama yaptıklarını ahlaki ve insani gösterebilecek bir icraat da bulunmuyor.

Silah ticareti, finansal ayak oyunları, tefecilik, bölgesel çatışmalardan kar sağlamak, ABD'nin küresel imparatorluk emellerinin ve İsrail'in Siyonist politikalarının sadık bir hizmetkârı olmak… Ailenin vazgeçilmez misyonu.

Rockefeller Ailesi'nin küresel siyasete nasıl yön verdiğinin birçok örneği var. Joseph Verner Reed bu konu için güzel bir örnek.

Rockefeller ailesinin kontrolündeki Chase'de başkanlık yapan Joseph Verner Reed, 1987 yılında Dünya Bankasında görev aldır.

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Sekreteri'nin Siyasi İşler Yardımcılığı görevine de getirilir.

Dış İlişkiler Konsey'i (CFR), ABD'nin seçkin dış politika uzmanları ve ekonomik kuruluşlarının bir araya geldiği düşünce, planlama, eylem topluluğudur.

Rockefeller ailesinin desteğiyle 29 Temmuz 1921 tarihinde New York'ta kuruldu. ABD'nin deniz aşırı ülkelerdeki çıkarlarını koruma ile ilgili düşünceler burada konuşuluyor ve yönetime tavsiye ediliyor.

Rockefeller ailesinden petrol dolar milyarderi John D. Rockefeller'in aynı adı taşıyan oğlu, 1940'lı yılarda Konsey'in en büyük finans destekçisi oldu.

Torun, aynı zamanda Rockfeller ailesinin yetiştirdiği David Rockefeller, 1949 yılında Konsey toplantılarına katıldı ve David Rockefeller, 1970-85 yılları arasında CFR'nin başkanı oldu.

Henry Kissinger de önemli projeleri hazırlayan danışmandı. David, uzun süre CFR'nin başkanlığını yürüttü. 2007 yılı içinde Peter Peterson başkanlık görevindeydi.

Fakat David Rockefeller, "Fahri Başkan" olarak perde arkasında yönetici-yönlendiricilik görevini devam ettiriyor. Konsey, ABD'nin küresel dış politikasına yön verir, yönetimin üst kademesinde görevli politikacılar ve şirketlerin temsilcileri toplantılara katılır.

 

ROCKEFELLER'İN YENİ DÜNYA DÜZENİ

David Rockefeller, "Hatıralar" isimli kitabında dünya görüşünü şu sözlerle açıklıyor:

"Bazıları benim ve ailemin (Rockefeller) Birleşik devletlerin üstün çıkarlarına karşı çalışan gizli kabalizmin bir parçası olarak karakterize edebilir, dünya genelinde komplolar hazırlayan ekonomik yapılanma ve küresel politika izlediğimize inanabilir. Eğer bunlar olursa ben suçluyum; ancak ben bundan gurur duyarım."

Bir başka konuşmasında "Küresel değişim yaşıyoruz. Hepimizin ihtiyacı büyük krizlere karşı doğru yaklaşımdır. Ve ulusların yeni dünya düzenini kabul etmesidir" 20. yüzyıl boyunca ABD'nin gelişip güçlenmesi ve 21. yüzyılın başlarında da tek süper güç olması, David Rockefeller'in yönlendirdiği "yeni dünya düzeni"dir.

 

kaynak:http://www.takvim.com.tr/multimedya/galeri/dunya/tarihin-en-karanlik-ailesi-rockefeller/35

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum