AZERBAYCAN'DAKİ TÖRENDE DİKKAT ÇEKEN DETAY: İŞTE BÜYÜK ZAFERİN SİMGESİ!

AZERBAYCAN'DAKİ TÖRENDE DİKKAT ÇEKEN DETAY: İŞTE BÜYÜK ZAFERİN SİMGESİ!
10 Aralık 2020 - 18:36

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ zaferi, Türkiye ve Azerbaycan ordusundan askerlerin katıldığı törenle kutlandı. Dağlık Karabağ savaşında Ermenistan ordusunun büyük kayıplar vermesine neden olan insansız hava araçları da törende gösterildi. Azerbaycan ordusunun envanterindeki Bayraktar TB2 SİHA’ların tören alanından geçişini Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tebessümle izledi.

Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ’da elde ettiği zafer, Türk ve Azerbaycan askerlerinin katıldığı törenle kutlandı. Ermenistan’ın işgali altında kalan toprakların kurtarılması dolayısıyla düzenlenen tören için hazırlanan Azadlık Meydanı’nın çevresindeki binalar Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ve “Karabağ Azerbaycan’dır” yazılı posterlerle süslendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in tören alanına gelmesi ile kutlamalar; İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı’nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Aliyev, tüm katılımcıları, savaşta şehit olan askerlerin anısına bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

ŞUŞA ŞEHRİNE DİKİLEN İLK AZERBAYCAN BAYRAĞI GETİRİLDİ

Tören alanına, 28 yıllık işgalin ardından Şuşa şehrine dikilen ilk Azerbaycan bayrağı getirildi. Daha sonra 44 günlük savaşa katılan askeri birliklerin sancakları alanda görüldü. Azerbaycan ordusunun özel harekat birlikleri, deniz piyadeleri, sınır muhafızları, jandarmalar, Ulusal Güvenlik Servisi timleri ve askeri okul öğrencileri zafer geçişi yaptı.

TÜRK ORDUSU BOY GÖSTERDİ

Öte yandan Türk Kara Kuvvetlerine bağlı bordo bereli Mehmetçikler de zafer yürüyüşüne katıldı. İki ülke askerinin törendeki yürüyüşü coşkuyla alkışlandı. Savaşta yaralanan gaziler de geçit töreninde yerini aldı.

SİHA’LAR DA SERGİLENDİ

Askerlerin yürüyüşünün ardından Azerbaycan ordusunun sahip olduğu tanklar, zırhlı araçlar, füze sistemleri ve toplar törende yerini aldı. 2. Dağlık Karabağ savaşında Ermenistan ordusunun büyük kayıplar vermesine neden olan İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Silahlı İnsansı Hava Araçları (SİHA) da törende izleyicilere sergilendi.

ERMENİ ORDUSUNUN SAVAŞ MEYDANINDA BIRAKTIĞI SİLAHLAR GÖSTERİLDİ

Törende, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusundan ele geçirdiği, çalışır durumdaki tanklar, toplar, zırhlı araçlarla, savaş meydanında vurularak işlevsiz hale getirilen silahlar da sergilendi. Ermenistan ordusundan ele geçirilen tankların namlularının mağlubiyet sembolü olarak aşağı indirilmiş olması dikkat çekti.

TÜRKİYE VE AZERBAYCAN BAYRAĞI GÖKLERDE

Hazar denizinde, Bakü açıklarında demirleyen savaş gemileri ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri de törene katıldı. Azerbaycan helikopterleri tören alanında gerçekleştirdikleri uçuşlarını Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla gerçekleştirdi.

KARABAĞ AZERBAYCANDIR YAZILI ASKERİ ARAÇ BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ

 Tarihi tören sırasında dikkat çeken bir ayrıntı da yer aldı. Törende, Azerbaycan ordusunun Dağlık Karabağ savaşında Ermenistan ordusundan ele geçirilen askeri araçlara ait plakalara da yer verildi. Geçiş sırasında askeri aracın üzerinde yer alan “Karabağ Azerbaycandır” yazısının fonu dikkat çekerken, yazının arkasındaki beyaz fonda, Ermeni ordusundan ele geçirilen askeri araçların plakaları görüldü.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum