KREMLİN: KGAÖ KAPSAMDAKİ YÜKÜMLÜLÜKLER KARABAĞ İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

KREMLİN: KGAÖ KAPSAMDAKİ YÜKÜMLÜLÜKLER KARABAĞ İÇİN GEÇERLİ DEĞİL
07 Ekim 2020 - 22:58

Rusya’dan işgalci Ermenistan’ı hayal kırıklığına uğratacak bir açıklama daha geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, savaşın Ermenistan topraklarında yaşanmadığını vurgulayarak, ”Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) kapsamdaki yükümlülükler Karabağ için geçerli değildir.” dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ermenistan saldırıları nedeniyle Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde başlayan çatışmalarla ilgili bugün açıklamada bulundu. Peskov, KGAÖ çerçevesindeki yükümlülüklerin Karabağ için geçerli olmadığını belirtti.

PUTİN’İN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Rusya’nın KGAÖ kapsamında Dağlık Karabağ bölgesine asker gönderme olasılığını değerlendiren Peskov, “KGAÖ üye ülkesi saldırganlığa maruz kalıyorsa örgüt üyelerinin bu ülkeyi savunma yükümlülüğü var.” dedi. Ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konuyla ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Peskov, “KGAÖ kapsamdaki yükümlülükler Karabağ için geçerli değildir.” diye kaydetti.

PUTİN’DEN DE BENZER BİR AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Putin, Karabağ’da yaşananlardan ötürü endişe duyduklarını dile getirerek “KGAÖ kapsamında Ermenistan’a karşı sorumluluklarımız var fakat çatışmalar Ermenistan topraklarında yapılmıyor.” ifadelerini kullanmıştı.

KOLEKTİF GÜVENLİK ANTLAŞMASI ÖRGÜTÜ NEDİR?

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü, 7 Ekim 2002 tarihinde altı Bağımsız Devletler Topluluğu ülkesi tarafından kurulan hükumetlerarası askeri bir ittifaktır. Örgütün temelleri 15 Mayıs 1992 tarihinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te imzalanan Kolektif Güvenlik Antlaşması’na dayanmaktadır.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum