TÜRKMENELİ'NİN MİLLİ BAYRAM GÜNÜ KUTLU OLSUN!

TÜRKMENELİ'NİN MİLLİ BAYRAM GÜNÜ KUTLU OLSUN!
07 Ekim 2020 - 23:59

Irak Türkmenleri, her yıl 7 Ekim tarihinde, Türkmen milli mücadelesini hatırlatmak için “Türkmen Milli Bayramı” olarak kutluyor.

Irak Türkmenleri, 7 Ekim 1997 tarihinde Erbil’de gerçekleşen ilk Türkmen Kurultayından bu yana, ekim ayının yedinci gününü bayram havasında kutlanıyor. O tarihte, 7 Ekim Türkmen Milli Bayramı olarak kabul edilmişti.

ITC LİDERİ SALİHİ’DEN KUTLAMA MESAJI

Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Türkmen halkının bayramını kutlayarak, bu bayramın tüm Türkler için önemli olduğunu kaydetti.

IRAK TÜRKMENLERİNİN MİLLİ BAYRAMI: 7 EKİM

Irak Türkmen siyasi kuruluşlarını bir araya getirmek amacıyla 1995 yılında Erbil’de kurulan Irak Türkmen Cephesi, 1997 tarihinde Erbil’de yapmış olduğu 1. Türkmen Kurultayı’nda çok önemli kararlar aldı. Bu önemli gün yani ”7 Ekim” tarihi, Türkmen Milli Bayram olarak Türkmen Kurultayı’nda kabul edildi. Bu tarihte Irak Türkmen Cephesi’nin çağrısına cevap veren tüm Türkmen kuruluşları bir araya toplanıp 1.Türkmen Kurultayını gerçekleştirilmiştir. 7 Ekim 1997’de Irak Devletinin tarihinde ilk defa olarak Hür Türkmen iradesi Erbil’de tecelli etmiştir. Çalışmaları 4-7 Ekim’de 1997 tarihleri arasında yapılan Kurultay, 7 Ekim gününü o günü milli Bayram olarak ilan etti. 7 Ekim Bayramı, 20. asırda çile, katliam ve gözyaşıyla dolu Türkmen tarihinde bir dönüm noktası olarak kabul edilmektedir.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum