İran hükümeti Türk şehri Tebriz'de Ermeni müzesi kuruyor

Türk şehri Tebriz'de Ermeni müzesi kuruluyor. İran hükümetinin Türkleri kızdıracak bu hareketi başta İran Türkleri olmak üzere Türk dünyası tarafından tepkiyle karşılanıyor.

İran hükümeti Türk şehri Tebriz'de Ermeni müzesi kuruyor
21 Nisan 2022 - 09:51 - Güncelleme: 21 Nisan 2022 - 10:00
İran hükümeti Urmiye'yi "Kürtleştirdikten" sonra hala Tebriz'i "Ermenileştiriyor".
 Azad Iran'dan alıntı yapan Musavat.com , bugün İran hükümet yetkililerinin Tebriz'de bir Ermeni müzesinin açıldığını duyurdu. Doğu Azerbaycan Eyaleti Kültür Mirası, Turizm ve El Sanatları Dairesi Başkanı Ahmed Hamzazadeh, müzenin açılmasının Doğu Azerbaycan Eyaleti Ermenileri Başpiskoposu ve örgütün ortak planı olduğunu söyledi.
İlginç bir şekilde, Ermeni Piskopos Grigor Çiftçiyan, yukarıda bahsedilen İran hükümetinin "ana hedeflerinden" birinin "Ermeni anıtlarını" korumak olduğunu söyledi. Doğu Azerbaycan'da bugüne kadar "birçok Ermeni anıtının" bu daire tarafından onarıldığını da eklemeyi unutmadı.
Belirtmek gerekir ki, Doğu Azerbaycan vilayeti ve Tebriz'de yerel halk, Güney Azerbaycanlıların tarihi eserlerini devlet tarafından tamir edilmediği için tahrip etmiş ve birçoğu da yıkılmanın eşiğindedir. Bu durumda İran rejiminin kendilerine ait olduğunu iddia eden bir avuç Ermeni'yi tamir etme niyeti şüphelidir.
Müsavat.com: https://musavat.com/news/tecili-iran-hokumeti-tebrizde-ermeni-muzeyi-yaradir_884489.html

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum