HOCALI'DA "HOCALI SOYKIRIM MÜZESİ" KURULACAK

HOCALI'DA "HOCALI SOYKIRIM MÜZESİ" KURULACAK
13 Aralık 2020 - 12:02

Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi tarafından, işgalden kurtarılmış bölgeler için önerilere dayalı eylem planı geliştiriliyor. Bu kapsamda Hocalı’da bir “Hocalı soykırımı” müzesi kurulması planlanıyor.

Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Başkanlığı (ANAS) dün bir toplantı gerçekleştirdi. Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Başkanlığının Azerbaycan’ın kurtarılmış topraklarına ilişkin bilimsel araştırmalarına yönelik geliştirdiği Eylem Planı kapsamında yeni kararlar alındı. ANAS’ın dünkü toplantısına ilişkin yapılan açıklamalara göre Hocalı’da bir “Hocalı soykırımı” müzesi kurulacak.

Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi (ANAS) Başkanı Qafqazinfo’da bugün yer alan habere göre Akademisyen Ramiz Mehdiyev, Şuşa’daki Hurşidbanu Natavan’ın Karabağ şubesinin restore edilmesi, Arkeoloji ve Etnografya Enstitüsü’nde Karabağ arkeoloji merkezi kurulması, Şuşa’da Azerbaycan Milli Tarih Müzesi Karabağ tarih şubesinin açılması ve Hocalı’da Hocalı soykırım müzesinin kurulmasının planlandığını bildirdi.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum