İŞGALDEN KURTARILAN KARABAĞ'DA, BİLİM MERKEZİ VE ÜNİVERSİTE KURULACAK

İŞGALDEN KURTARILAN KARABAĞ'DA, BİLİM MERKEZİ VE ÜNİVERSİTE KURULACAK
13 Aralık 2020 - 11:59

ANAS Başkanı Akademisyen Ramiz Mehdiyev tarafından Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi bünyesinde Karabağ Üniversitesi kurulacağı bildirildi. Merkezin ve üniversitenin oluşumu için bilimsel ve personel desteği, ekipman ve kolaylıklar sağlanacağı kaydedildi.

Azerbaycan Ulusal Bilimler Akademisi Başkanlığının (ANAS) Azerbaycan’ın işgalden kurtarılmış topraklarında bilimsel araştırmalarına yönelik geliştirdiği Eylem Planı kapsamında yeni kararlar alındı. Başkanlığın dün gerçekleştirdiği toplantıda alınan karara göre Azerbaycan’da Karabağ Üniversitesi kurulacak. Aynı zamanda bölgede Karabağ Bölgesel Bilim Merkezi’nin kurulacağı da belirtildi.

KARABAĞ’DA BİLİM MERKEZİ VE ÜNİVERSİTE

ANAS Başkanı Akademisyen Ramiz Mehdiyev, “Karabağ Bölgesel Bilim Merkezi’nin ve yeni Karabağ Üniversitesi’nin oluşturulması için bilimsel ve personel desteği, ekipman ve tesis sağlanması planlanıyor.” bilgisini verdi.
Ayrıca Eylem Planının, bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda doğal kaynakların fiziği ve fiziksel özelliklerinin incelenmesi için ANAS Bölgesel Şuşa Bilim Merkezinin kurulmasını ve Fizik Bölümünün kurulmasını içerdiği kaydedildi.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum