TÜRKMENLER, İHLALLER VE HİLELER GEREKÇESİYLE SEÇİM YASASINDA DEĞİŞİKLİK İSTİYOR

TÜRKMENLER, İHLALLER VE HİLELER GEREKÇESİYLE SEÇİM YASASINDA DEĞİŞİKLİK İSTİYOR
13 Aralık 2020 - 12:05

Irak’taki Türkmenler, 2021 yılında yapılacak olan genel seçimlerde ihlallerin önüne geçmek için seçim yasasında değişiklik istedi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkmeneli Partisi Yürütme Kurulu Üyesi Erşat Avcı, seçim yasasındaki bazı maddelerin ihlalleri kolaylaştırdığını ifade etti.

Türkmenler Irak’taki seçim yasasında ihlallerin ve hilelerin kolaylaştığı gerekçesiyle değişikliğe gidilmesini istiyor. Türkmeneli Partisi Yürütme Kurulu Üyesi Erşat Avcı, Kerkük’te bugün düzenlediği basın toplantısında, mevcut seçim yasasındaki bazı maddelerin ihlalleri kolaylaştırdığını ve 2018’deki gibi hile ve ihlallerle karşılaşmaktan endişe ettiklerini dile getirdi.

“KERKÜK’TEN ADAY OLANLARIN KERKÜKLÜ OLMASI GEREKİYOR”

Erşat Avcı, Kerkük’ten aday olan kişilerin mutlaka Kerküklü olmasının önemini vurgulayarak “Başka illerden gelen birinin Kerkük’ten aday gösterilmesini istemiyoruz.” diye konuştu.
Tek kullanımlık elektronik seçim kartlarının da hile yapılmasını kolaylaştıracağını kaydeden Avcı, bu kartların uzun süreli kullanımlı olmasının daha sağlıklı olacağını belirtti. Öte yandan Avcı, seçim yasasına göre adaylık için lise mezunu olma şartını da yeterli bulmadıklarının altını çizerek, aday başvurusu yapanların en az üniversite mezunu olması gerektiğine vurgu yaptı.

Irak’ta geçen yıl hükumet karşıtı gösterilerde başlıca talepler arasında dile getirilen “yeni seçim yasası”, Kürt siyasi partilerin boykot ettiği oturumda 24 Aralık 2019’da Irak Meclisinde kabul edilmişti.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum