FRANSIZ SENATOSU'NDAN SKANDAL DAĞLIK KARABAĞ KARARI

FRANSIZ SENATOSU'NDAN SKANDAL DAĞLIK KARABAĞ KARARI
26 Kasım 2020 - 21:22

Fransa Senatosu, yapılan oylama ile Fransız hükümetinin sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin tanınmasını öngören teklifi 305 oyla kabul etti. Kararda, Fransa’nın Ermenilere insani yardımda bulunması ve Dağlık Karabağ’da işlenen savaş suçlarına ilişkin uluslararası soruşturma açılmasını talep etmesi gerektiği belirtildi.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’ı Ermenistan işgalinden kurtarması ile birlikte Fransa’daki Ermeni lobisi çalışmalarını hızlandırdı. Sağcı ve muhafazakarların çoğunlukta olduğu Fransa Senatosu, Ermeni lobisinin de etkisiyle dün sembolik nitelik taşıyan karar taslağını oyladı. Fransız Senatosu 1’e karşı 305 “evet” oyu ile sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin tanınmasını öngören teklifi kabul etti. Senatörlerden 30’u ise çekimser kaldı.

İLGİLİ HABER: FRANSA’DA POLİS, ERMENİ EYLEMCİLERİ PROTESTO EDEN TÜRKLERE SALDIRDI

KÜSTAH SINIR İSTEĞİ

Senato, 1994 yılında tahsis edilen sınırların tekrar tahsis edilmesi gerektiğini belirterek, “Fransa hükümetini Dağlık Karabağ Cumhuriyetini tanımaya ve anlaşmazlığın müzakere edilmiş ve kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması amacıyla mümkün olan her şeyi yapmaya davet ediyor, böylece 1994 yılında tanımlanan sınırların yeniden tesis edilmesini istiyoruz” diye bildirdi. Öte yandan müzakerelerin Minsk Grubu tarafından yapılması gerektiği ifade edildi.

İLGİLİ HABER: FRANSA DEVLET TELEVİZYONUNUN KARABAĞ’DAKİ TARAFSIZ HABERCİLİĞİ KISA SÜRDÜ!

FRANSA TARAFSIZ DAVRANMIYOR

Fransa’nın bu küstah çıkışına rağmen Birleşmiş Milletler’e (BM) göre, Dağlık Karabağ, Azerbaycan toprağı olarak kabul ediliyor. Fransa, AGİT Minsk Grubu Eş Başkanı ülkelerden biri olarak Dağlık Karabağ sorununda tarafsızlığını yitirmekle ve Ermenistan’a destek vermekle eleştiriliyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA

qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum