ERMENİSTAN, AZERBAYCAN CEPHE HATTINA ATEŞ AÇTI!

ERMENİSTAN, AZERBAYCAN CEPHE HATTINA ATEŞ AÇTI!
27 Eylül 2020 - 13:12

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Ermeni güçleri, 27 Eylül 2020’de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açtı. Ermeni güçlerinin provokasyonunu önlemek için karşı saldırı gerçekleştiren Azerbaycan ordusu, Ermenistan’a ait 12 adet OSA uçaksavar füze sistemini imha etti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından bugün yapılan duyuruya göre Ermenistan ordusunun saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunup Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtığı aktarıldı.

SİVİLLERDEN ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Bakanlığın açıklamasına göre sınır bölgesinde, Terter’in Gapanlı, Ağdam’ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli’nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl’ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölü ve yaralıların olduğu, sivil altyapının da ciddi şekilde hasar gördüğü bildirildi.

ERMENİ GÜÇLERİNİN SALDIRI KARŞILIKSIZ KALMADI

Azerbaycan ordusunun Ermenilerin provokasyonunu önlemek ve cepheye yakın bölgelerde yaşayan halkın güvenliğini sağlamak amacıyla misilleme tedbirlerinde bulunduğu bilgisi de Azerbaycan Savunma Bakanlığının bir başka açıklamasında yer aldı.

Bu ikinci açıklamaya göre Azerbaycan kara birliklerinin, tank birimlerinin, füze ve topçu birliklerinin, insansız hava araçlarının desteğiyle cephede ve başka mevzilerde bulunan çok sayıda Ermeni askerini, tesis ve askeri araçlarını tespit ederek vurduğu, Ermenistan’a ait 12 adet OSA uçaksavar füze sisteminin imha edildiği aktarıldı.

Bu harekat esnasında Azerbaycan Hava Kuvvetlerine ait bir savaş helikopterinin, Ermenistan ordusu tarafından Terter tarafında düşürüldüğü, mürettebatın hayatta olduğu da bildirildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum