BÜYÜKELÇİ SIBİGA TÜRKSOY GENEL SEKRETERİ KASEİNOV İLE GÖRÜŞTÜ

BÜYÜKELÇİ SIBİGA TÜRKSOY GENEL SEKRETERİ KASEİNOV İLE GÖRÜŞTÜ
13 Aralık 2020 - 22:31

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga TÜRKSOY Genel Sekreteri Düşen Kaseinov ile görüştü. Sıbiga, gelecek yılın TÜRKSOY takvimi üzerinde konuştuklarını ve bir dizi önemli kararlar aldıklarını belirterek, Ukraynalı bilim adamı Türkolog Agatangel Efimoviç Krımskiy’in doğumunun 150. yıl dönümünün kutlanacağını ve takvimin Krımskiy ile başlayacağını duyurdu.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga dün TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov’un büyükelçiliği ziyaret ettiğini bildirerek Kaseinov’la bir öğle yemeğinde bir araya geldiğini aktardı. Görüşmeye ilişkin Facebook hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Büyükelçi Sıbiga öğle yemeğinde bir dizi önemli konunun tartışıldığını bildirdi. Sıbiga “Gelecek yıl TÜRKSOY takvimi Ukraynalı bilim adamı Türkolog Agatangel Efimoviç Krımskiy ile başlayacak, seçkin bilim adamının doğum tarihinin 150. yıl dönümünü 2021 yılında kutlayacağız.” dedi.

Sıbiga, görüşülen konuların öne çıkan başlıklarını kısaca şöyle paylaştı:

“-Önümüzdeki yıl TÜRKSOY takvimi büyük Ukraynalı bilim adamı Agatangel Krımskiy ile başlayacak, seçkin bilim adamının doğum tarihinin 150. yıl dönümünü 2021 yılında kutlayacağız
-Türkolog Agatangel Efimoviç Krımskiy’in çalışmalarını Türkoloji doğrultusunda “yeniden keşfetmek” için ortak bir konferans planlanıyor
-Türkolog Agatangel Efimoviç Krımskiy onuruna birlikte bir posta pulu çıkarıyoruz.
-Her şey yolunda giderse Türkiye’nin şehirlerinden birinde Agatangel Efimoviç Krımskiy’ın adını taşıyan bir cadde olacak. Ve belki bir belgesel de çekilecek.
-Bugün misafirlerin ağırlandığı Ukrayna mutfağı kesinlikle olumlu bir sohbet havası oluşturdu.
-Genel Sekretere, Taras Şevçenko ve Kobzar’ın portresi hediye edildi, Sayın Düsen Kaseinov Ukraynalı dehayı takdir ediyor.”

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum