ÇAVUŞOĞLUNDAN İRANLI MEVKİDAŞINA: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I HEDEF ALAN MESNETSİZ AÇIKLAMALAR KABUL EDİLEMEZ

ÇAVUŞOĞLUNDAN İRANLI MEVKİDAŞINA: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I HEDEF ALAN MESNETSİZ AÇIKLAMALAR KABUL EDİLEMEZ
13 Aralık 2020 - 22:38

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu İran tarafından başlatılan gerginlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan açıklamaların kabul edilemez olduğunu iletti.

Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşıyla dün akşam saatlerinde telefon görüşmesi yaptı. Söz konusu görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakü’deki konuşmasında okuduğu şiir sonrasında İran tarafının tutumu ele alındı. Çavuşoğlu, mevkidaşına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan açıklamaların kabul edilemeyeceğini iletti.

“MESNETSİZ İTHAMLAR KABUL EDİLEMEZ”

Bakan Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşına, söz konusu şiirin Karabağ ile ilgili olduğuna ve Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasında İran’ı ima dahi etmediğini belirtti.
Çavuşoğlu, buna rağmen böyle bir konuşma bahane edilerek, bu konuyla ilgili düşüncelerin Türkiye’ye iletebileceği kanallar da açıkken İran tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan mesnetsiz ve ağır açıklamalar yapılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

“İRAN’A HERKES SIRTINI DÖNMÜŞKEN YANINDA TÜRKİYE VARDI”

Çavuşoğlu, en zor dönemlerinde İran’a herkes sırtını dönmüşken Türkiye’nin bu ülkenin yanında olduğunu hatırlatarak bu gerçeğin unutulmasının İran’dan yapılan ağır açıklamalardan duyulan hayal kırıklığının boyutunu artırdığını kaydetti.

İRAN’IN AZERBAYCAN ZİYARETİ HAZIMSIZLIĞI NASIL BAŞLADI?

İran Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de okuduğu şiir nedeniyle Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Derya Örs’ü çağırmış ve sert kınama mesajı iletmişti.
İran Dışişleri Bakanı Zarif de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okuduğu şiirin İran’ın toprak bütünlüğünü hedef aldığını iddia etmişti.
Bunun üzerine Türk Dışişleri Bakanlığı da İran’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend’i çağırmıştı. Bakanlık, Ferazmend’e, Türkiye’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik mesnetsiz iddiaların ortaya atılması ve İran’da Türkiye’ye yönelik nefret kampanyası açılması karşısında duyulan tepkiyi iletmişti.

İlgili haberler: Erdoğan’ın Azerbaycan’da okuduğu şiir, İran’ı karıştırdı
İran’ın Ankara Büyükelçisi neden Dışişleri Bakanlığına çağrıldı?
İran’ın Azerbaycan ziyareti hazımsızlığı dinmiyor: Erdoğan İran’da Don Kişot’a benzetildi!

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum