AZERBAYCAN, KELBECER'DE ALTIN MADENİNİN BULUNDUĞU BÖLGEYİ KONTROL ALTINA ALDI

AZERBAYCAN, KELBECER'DE ALTIN MADENİNİN BULUNDUĞU BÖLGEYİ KONTROL ALTINA ALDI
27 Kasım 2020 - 21:56

Azerbaycan, Kelbecer’de altın madeninin bulunduğu bölgede hakimiyeti ele aldı. Sotk altın madeni bölgesinde Azerbaycan sınır bölgesi kuruldu.

Azerbaycan ordusu, Ermeni işgalinden kurtarılan Kelbecer’de hakimiyeti ele aldı. Azerbaycan, bugün Kelbecer’deki Sotk altın madeninde kendi sınır bölgesini kurdu. Öte yandan, ateşkes anlaşması gereği Ermeni silahlı güçlerine ayrılan bölgede hemen bu sınır kapısına bir kaç metre mesafede yer alıyor.

AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN ASKERLERİ ARALARINDA BİR KAÇ METRE OLDUĞU HALDE NÖBET TUTUYOR

Bölgedeki askerlerin aralarında bir kaç metre mesafe olduğu halde nöbet tuttuğu öğrenildi. İşte Kelbecer’deki sınır bölgesine ve askerlerin durumuna ait görüntüler:

https://www.youtube.com/watch?v=Z4cZTKHSBt4&feature=emb_title
 

Ermeni işgalinden kurtarılan Kelbecer Sotk Altın Madeni

AZERBAYCAN ORDUSU ERMENİ İŞGALCİLERİNDEN KURTARILAN KELBECER’E GİRDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun 27 yıldır Ermenistan’ın işgali altında bulunan Kelbecer iline iki yönden girdiğini bildirdi. Ordunun geçtiği güzergahtaki mayın temizleme çalışmalarının da tamamlandığı açıklandı.

Karabağ’da varılan üçlü ateşkes anlaşması kapsamında Ermenistan’ın Kelbecer’i Azerbaycan’a 15 Kasım’da geri vermesi öngörülüyordu. Ancak bu süre 10 gün uzatılmıştı. Ermenistan ile Dağlık Karabağ arasında yer alan ve uluslararası hukuk tarafından Azerbaycan toprağı kabul edilen Kelbecer, Nisan 1993’te işgal edilmişti.

Kırım Haber Ajansı - QHA

qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum