AZERBAYCAN, FRANSA'YA PROTESTO NOTASI VERDİ!

AZERBAYCAN, FRANSA'YA PROTESTO NOTASI VERDİ!
04 Aralık 2020 - 20:55

Azerbaycan, Fransa Ulusal Meclisinin Dağlık Karabağ hakkında dün kabul ettiği karar dolayısıyla Fransa’ya nota verdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Fransa Ulusal Meclisinin kararının uluslararası hukuk norm ve ilkelerine aykırı olduğunu belirtti.

Azerbaycan, Fransa Ulusal Meclisinin Dağlık Karabağ hakkında kabul ettiği karar dolayısıyla bugün Fransa’ya nota verdi. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Fransa’nın Bakü Büyükelçisi Zacharie Gross, Bakanlığa çağrıldı ve kendisine Fransa Ulusal Meclisinin kabul ettiği “Avrupa ve Doğu’nun Hıristiyan toplumları ve Ermeni halkının korunması” kararına ilişkin protesto notası verildi.

ULUSLARARASI HUKUK KURALLARINA AYKIRI

Bakanlık yetkilileri, Fransa Ulusal Meclisinin kararının Birleşmiş Milletler (BM) Şartı, Helsinki Nihai Senedi, BM Güvenlik Konseyinin 1993 tarihli ilgili kararlarına ve uluslararası hukuk norm ve ilkelerine aykırı olduğunu belirterek, Azerbaycan’ın bu karara şiddetle itiraz ettiğini bildirdi. Büyükelçi Gross da Azerbaycan’ın notasını ülkesinde ilgili makamlara ileteceğini kaydetti.

SENATO’NUN ARDINDAN MECLİS KABUL ETMİŞTİ

Fransa’da Senato’nun ardından şimdi de Ulusal Meclis, Fransız hükumetinin sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyetini tanıması çağrısında bulunan karara onay verdi. Kararda, Karabağ sorununun nihai çözüme kavuşturulması ve sivil halkın güvenliğinin güvence altına alınması gerektiği dile getirildi.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum