EMİNE CEPPAR, BM'DE KIRIM'IN ASKERİLEŞTİRİLMESİ SORUNUNU ANLATTI

EMİNE CEPPAR, BM'DE KIRIM'IN ASKERİLEŞTİRİLMESİ SORUNUNU ANLATTI
04 Aralık 2020 - 20:53

Birleşmiş Milletlerin 75. Genel Kurulu çerçevesinde “Kırım’ın Askerileştirilmesi: Küresel Güvenlik Tehdidi” konulu oturum düzenlendi. Etkinlikte açılış konuşması yapan Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, işgal altındaki Kırım’ın askerileştirilmesi ile ilgili bilgi verdi.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, BM 75. Genel Kurulu çerçevesinde, 3 Aralık 2020 tarihindeki oturumda, “Kırım’ın Askerileştirilmesi: Küresel Güvenlik Tehdidi” konulu etkinlikte açılış konuşması yaptı. Konuşmasında Bakan Yardımcısı Ceppar, Karadeniz bölgesindeki mevcut güvenlik durumuna ve işgalci devlet Rusya’nın artan askeri varlığına dikkat çekti.

EMİNE CEPPAR’DAN BM’DE KIRIM’IN ASKERİLEŞTİRİLMESİ SORUNUNA YÖNELİK ÇAĞRI

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Basın Servisinden yapılan açıklamaya göre Ceppar, Rusya’nın nükleer silah taşıyabilen silahları ve ekipmanı, Kırım’a yerleştirmeye devam ettiğini anlattı. Bununla birlikte Bakan Yardımcısı, işgalci Rusya’nın yarımadaya askerlerini yerleştirdiğini ve eski nükleer silah depolama tesislerine el koyduğunu bildirdi.

Rusya’nın uluslararası doğrulama ve kontrol rejimlerini istikrarsızlaştırdığına dikkat çeken Ceppar, Rusya’nın Kırım’daki eğitim sürecini de askerileştirdiğini ve Kırımlıları yasa dışı olarak Rus ordusunda askeri hizmete çağırmaya devam ettiğini aktardı. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırganlığına karşı koymak için uluslararası çabaların güçlendirilmesinin önemini vurgulayan Bakan Yardımcısı, yabancı ortakları Kırım Platformu’nun çalışmalarına katılmaya davet etti.

Bununla birlikte Ceppar, BM Genel Kurulunda oylamaya çıkarılacak “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol (Ukrayna) ayrıca Karadeniz ve Azak Denizi’nin Askerileştirilmesi Sorunu” isimli karar tasarısına destek verme çağrısında bulundu.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum