ABD'nin bir eyaleti daha Hocalı Soykırımıyla ilgili açıklama yaptı

ABD’nin bir eyaletinden daha Hocalı Soykırımına ilişkin adım atıldı. ABD’nin Maine eyaletindeki Portland Belediye Başkanı bir bildiri yayımlayarak; Ermenilerin 1992-1993 yıllarında Hocalı’da soykırım yaptığını ilan etti.

ABD'nin bir eyaleti daha Hocalı Soykırımıyla ilgili açıklama yaptı
18 Şubat 2021 - 14:11

ABD’nin Maine eyaletinin en büyük kenti olan Portland Belediyesi Başkanı Kathleen M. Snyder, Hocalı Soykırımının yıl dönümü yaklaşırken; soykırım kurbanlarını anmak için bir bildiriye imza attı. Portland Belediye Başkanı, bildiride bir insanlık suçu olarak Hocalı’da soykırım fiillerinin işlendiğini kabul etti.

“İNSANLIĞA YÖNELİK İŞLENEN EN BÜYÜK SUÇLARDAN BİRİ”

Bildiride, Hocalı Soykırımının 29. yıl dönümünde, Ermenilerin 1992-1993 yıllarında Dağlık Karabağ’da yaptığı soykırımın, insanlığa karşı işlenen bir suç olduğu kaydedildi. Hocalı Soykırımının yıl dönümünde ABD’nin Maine eyaletinden böyle bir açıklamanın kabulü ise Amerika’daki Azerbaycan diasporasının başarısı olarak kabul ediliyor.

Portland şehrinden yapılan Hocalı Anma Günü bildirisi

MİNNESOTA EYALETİ SOYKIRIMI TANIMIŞTI

Bundan kısa süre önce ABD’nin Minnesota eyaleti yönetimi, Ermenilerin 1992-1993 yıllarında Dağlık Karabağ’da yaptığı Hocalı Soykırımını tanıdığını ilan etti. Eyalet meclisi, 13 Şubat 2021’de almış olduğu kararla, Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’da Azerbaycan vatandaşlarına yönelik uyguladığı katliamı, “soykırım” olarak tanıdı.

Kırım Haber Ajansı - QHA

Ayyıldız Huri Kaptan
18 Şubat 2021, 11:24

​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum