Saliha SULTAN

Saliha SULTAN

[email protected]

Işıltılı moda dünyasının karanlık yüzü

26 Kasım 2021 - 09:54 - Güncelleme: 27 Kasım 2021 - 19:58

Türkiye’deki sinema salonlarında bugün 3’ü yerli 11 film vizyonda. Listede çekim sürecinde birçok tartışmayla gündeme gelen Ridley Scott’ın yönettiği ve ansambl oyuncu kadrolu ‘Gucci Ailesi’ filmi öne çıkıyor.

Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Al Pacino ve Salma Hayek’in başrollerinde oynadığı film, 1980’lerde aile içi anlaşmazlıklarıyla gündeme gelen moda devi Gucci ailesini ve 1995 yılında Maurizio Gucci’nin öldürülmesine kadar varan skandalları konu ediniyor. Filmde, Adam Driver’ın canlandırdığı İtalyan moda devi Maurizio Gucci’yi öldürten Patrizia Reggiani karakterini ise Lady Gaga hayat veriyor. Gaga rolüne üç yılda hazırlandığını ve son bir yıl Patrizia gibi ‘lüks tutkunu’ biri olarak yaşadığını kaydediyor. Film, Gucci’nin torunu Patrizia Gucci’nin ‘kar elde etmek için ailemizin kimliğini kullanıyorlar’ iddiasıyla gündeme gelmişti. Yönetmen Scoot ise “Kardeşlerden biri vergi kaçırmaktan hapse girdi. Bana kâr etmekten bahsedemezler” demişti.

Haftanın diğer yabancı yapımı ‘İntikam Vakti’ de gerilim-aksiyon yapımları sevenler için beyazperdede. Guy Ritchie’nin yönettiği ve Jason Statham, Josh Hartnett, Scott Eastwood ile Holt McCallany’nin başrollerinde oynadığı film oğlunun katilini bulabilmek için büyük miktarlarda nakit para taşımacılığı yapan bir firmada işe başlayan gizemli bir adamın kişisel intikam mücadelesini anlatıyor. Dany Boon, Philippe Katerine, Anne Serra, Samuel Jouy ve Sophie Verbeeck’in oynadığı ‘Aslan Yürek’ komedi filmi de, psikiyatri kliniğinde deli numarası yapan bir hasta ile onunla ilgilenmek zorunda kalan görevlinin yaşadıklarını konu ediniyor. Simon Barrett’in yönetmenliğini yaptığı, Suki Waterhouse, Madisen Beaty, Inanna Sarkis, Ella-Rae Smith ve Stephanie Sy’nin rol aldığı ‘Seans’ filmi korku severleri salonlara çekmeyi amaçlıyor. Diğer bir yabancı korku ‘Şeytanın Bilinmeyen Hikayesi’ni ise Jess Norvisgaard yönetiyor. Filmde Bill Oberst, Linnea Quigley, Kane Hodder’ın oynuyor.

YERLİ KORKU SEVENLER BURAYA

Yerli yapımlarda Can Sarcan’ın yönettiği, Tuna Arman, Zeynep Batur, Mert Topuz ve Yıldız Asyalı gibi isimlerin oynadığı ‘Aylak Takımı’ bir kampüste yanlış giden bir deney sonucu ortaya çıkan zombi salgınını anlatıyor. Beyza Şenel’in yönetmenliğini üstlendiği Aşela Demir, Suada Şen ve Burak Küçük gibi isimlerin rol aldığı yerli korku filmi ‘Azra’ ise; birkaç günlük sakin bir tatile çıkan Azra ve Burak çiftinin başından geçen paranormal olayları konu ediniyor. Bu hafta çocuklarını sinemaya götürmek isteyenler ise My Hero Academia isimli anime dizisinin üçüncüsü ‘My Hero Academia The Movie: World Heroes Mission’ veya Jared Bush, Byron Howard ve Charise Castro Smith’in yönettiği ‘Enkanto: Sihirli Dünya’ animasyonlarını tercih edebilir.

BU BÜSTÜN HİKAYESİ GERÇEĞE DAYANIYOR

2021’de São Paulo, Moscow International festivallerinde ödül alan, İstanbul Film Festivali’nde jüri ödülüne layık görülen ‘Sen Ben Lenin’ yerli yapımı da bu hafta beyazperdede. Filmin yönetmen Tufan Taştan ve Barış Bıçakçı’nın senaryosunu birlikte kaleme aldığı film, uzun yıllar boyunca Akçakoca kasaba meydanına dikilmesi istenen fakat bürokratik izinlerin çıkmaması sonucu bir depoda saklanan Lenin’in büstünün hikayesini ele alıyor. Filmde Barış Falay, Saygın Soysal, Melis Birkan, Serdar Orçin ve Nur Sürer’in başrolleri paylaşıyor. Film, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 1991’de Akçakoca kıyılarına vuran ve Ankara’yı çıkmaza sokan Lenin büstünün gerçek hikayesine dayanıyor.

SALİHA SULTAN

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum