Saliha SULTAN

Saliha SULTAN

[email protected]

Hollywood'da Türk sineması rüzgârı

04 Kasım 2023 - 11:46

SALİHA SULTAN

Türk yapımları Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Hollywood’u aydınlatacak. ‘Hollywood Türk Film ve Drama Günleri’ 4-5 Kasım tarihlerinde Los Angeles’da gerçekleşecek. Etkinliğin açılışı, modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ve mirasını yansıtan, Disney Plus kanalının yayınlamama kararına tepkilerle gündeme gelen ve dün bütün Türkiye’de vizyona giren ´Atatürk` filminin dünya prömiyeriyle yapılacak. Prömiyere Atatürk filminin başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli ve yönetmen Mehmet Ada Öztekin de katılım sağlayacak.

04kr02-man.jpg

Atatürk (1881-1919)

Dünyanın en ikonik film merkezlerinden Sony Stüdyoları’nın ev sahipliği yapacağı 2 günlük etkinlikte seçkin yapımların gösterimlerinin yanı sıra yaratıcı zihinlerin bağlantı kuracağı paneller de yer alacak. Organizasyonun ikinci gününde de ikinci sezonu GAİN’de yayınlanacak olan ‘Şahsiyet’ dizisinin ilk bölüm gösterimi de gerçekleşecek.

cv.jpg

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın desteklediği, Dijital platform ‘GAİN’in ana sponsorluğunu üstlendiği heyecan verici etkinlik, televizyon ve sinemanın evrensel dilini kullanarak Türk hikayelerini küresel sahnede tanıtmayı amaçlıyor. Etkinlik kapsamında ‘Voice of Vision’ paneli de düzenlenecek. Panelin konuşmacıları arasında 33 sezondur NBA`de Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers’ın resmi fotoğrafçısı olarak görev yapan, ‘Dream Team’den bu yana Amerika Birleşik Devletleri Olimpiyat milli basketbol takımının fotoğrafçısı ve Memorial Basketball Hall of Fame’de kalıcı olarak yer alan dört fotoğrafçıdan biri Andrew Bernstein, Altın Küre başkanı Helen Hoehne, Dijital İçerik Üreticisi Enes Yılmazer ve Yapımcı Saner Ayar yer alıyor.

04kr02man2.jpg

Sunuculuğunu Fadik Sevin Atasoy’un yapacağı organizasyona Türkiye’den Engin Altan Düzyatan, Meryem Uzerli, Kerem Bursin, Aslıhan Güner, Mert Kılıç gibi sinema ve dizi dünyasının önemli isimler katılırken, yurtdışında yaşayan Mehmet Okur ve Yeliz Okur gibi isimler de olacak. Davetliler dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck tarafından hazırlanacak özel bir konsept ile ağırlanacak.

İlk yılında eski ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, ünlü oyuncu Jacqueline Bisset, Altın Küre başkanı Meher Tatna ve Akademi üyelerinin katılım sağladığı organizasyonun bu yılki konukları arasında da iş insanları, akademisyenler, dizi ve sinema sektörünün önde gelen isimleri yer alacak. Emmy ödüllü, Oscar adayı yapımcı Cindy Cowan’ın da katılacağı etkinlikle, sinemanın kült yapımlarına imza atan Sony Stüdyoları’nda Türkiye rüzgarı esecek.

04kr02man.jpg

Festival Direktörü Elif Zorlu Tapan ve Festival Başkanı Barbaros Tapan

‘KÜLTÜREL ALIŞVERİŞİ TEŞVİK ETMEK İSTİYORUZ’

Festival Direktörü Elif Zorlu Tapan, Los Angeles’da düzenlenen ‘Hollywood Türk Film ve Drama Günleri’ etkinliği için, “Türk yapımlarını Hollywood`un kalbine taşımak, Los Angeles`da bulunan izleyicileri Türkiye’nin sanatsal ifadelerini keşfetmeye davet etmek, sinema ve televizyonun büyüsünü kutlarken kültürel alışverişi teşvik etmek istiyoruz” dedi.

Festival Başkanı Barbaros Tapan “Bu etkinlikleri yanlızca sinema ya da televizyonun kutlanması olarak görmemeliyiz, bu birliktelikler sinemanın evrensel diliyle toplumun itici güçleri olarak da görev yapıyor, diyaloğu teşvik etmek için güçlü platformlar yaratıyor. Cumhuriyet’imizin 100. Yaşında ülkemizin birbirinden değerli yapımlarını, oyuncularını, sektörün önde gelen isimlerini global arenada buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.
İlk yayın yeri:https://www.karar.com/kultur-sanat-haberleri/hollywoodda-turk-sinemasi-ruzgari-1803440

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum