Saliha SULTAN

Saliha SULTAN

[email protected]

Anadolu'da yazılan bir kardeşlik dramı

22 Eylül 2023 - 09:40

Anadolu’da yazılan bir kardeşlik dramı

Sinemalarda beşi yerli 11 yeni film vizyona giriyor. Filmlerde, Türk hikâyesinin usta kalemi Mustafa Kutlu’nun tek çocuk kitabından aynı adla beyazperdeye uyarlanan ‘Yıldız Tozu’ öne çıkıyor. Ahmet Sönmez’in yönettiği film, seyircisine iki çocuğun dramatik hikayesi üzerinden Anadolu’daki aile ve kardeşlik bağının önemini hatırlatıyor. Kutlu’nun hikâyeyi yazdığı Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde çekilen film, sinemada aile boyu izlenebilecek yerli bir yapım olarak izleyicisini bekliyor.

Sinema salonlarında bugün beşi yerli 11 yeni film vizyona giriyor. Filmlerde, Türk hikâyesinin usta kalemi Mustafa Kutlu’nun tek çocuk kitabından aynı adla beyazperdeye uyarlanan ‘Yıldız Tozu’ öne çıkıyor. ‘Elveda Katya’ filmiyle yurt içi ve yurt dışında ödüller alan yapımcı ve yönetmen Ahmet Sönmez’in Kutlu’nun kitabını hediye ettiği oğlunun isteği üzerine sinemaya taşıdığı film, aileleriyle birlikte küçük bir kasabada yaşayan iki küçük kardeş Kenan ve Mustafa’nın dayılarının Almanya’dan getirdiği bir bisikletin ardından aralarının açılmasıyla yaşanan dramatik olayları izleyiciye aktarıyor.

22kr02man4.jpg
Kutlu’nun Erdem Çocuk Yayınları tarafından basılmaya devam edilen 64 sayfalık eseri, Reza Hemmatirad’ın resimleriyle çocuklarla buluşuyor.

Filmde, Berat Çağın ve Süleyman Biçer isimli iki çocuk oyuncunun yanı sıra Serdar Özer, Açelya Devrim Yılhan, Toprak Can Adıgüzel ve Türkü Turan gibi oyuncular rol alıyor. Seyircisini 1980’lerin Anadolu’suna götüren, aile ilişkilerinin ve kardeşlik bağının önemini hatırlatan film, Kutlu’nun hikâyeyi yazdığı Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde çekildi. 24 Karefilm ile Sinehane ortak yapımı olan ‘Yıldız Tozu’, sinemada aile boyu izlenebilecek yerli bir yapım olarak izleyicisini bekliyor.
İlk yayın yeri:https://www.karar.com/kultur-sanat-haberleri/anadoluda-yazilan-bir-kardeslik-drami-1789130

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum