Türkmen lider Salihi'den istifasının ardından ilk açıklama: Mücadeleye hep birlikte devam edeceğiz

Türkmen lider Salihi'den istifasının ardından ilk açıklama: Mücadeleye hep birlikte devam edeceğiz
29 Mart 2021 - 17:57

Kerkük Milletvekili, Irak Türkmen Cephesi eski Başkanı Erşat Salihi, Türk dünyasında deprem etkisi yaratan istifasının ardından sosyal medya üzerinden yazılı açıklama yaptı. İstifa kararını almasında bir çok etkenin bulunduğunu aktaran Salihi, her şeye rağmen Türkmen milli davası için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

ERŞAT SALİHİ, “MÜCADELEYE DEVAM” MESAJI VERDİ

Irak Türkmen Cephesi (ITC) eski Başkanı Erşat Salihi, dün Kerkük’te Altunköprü Katliamı’nın 30’uncu yıl dönümü anma töreninde istifasını açıkladı. Tartışmalı istifa kararının ardından ilk kez konuşan Salihi, Türk milletinin desteğini her zaman hissettiğini belirterek, “mücadeleye devam” mesajı verdi.

ERŞAT SALİHİ: BAZEN KELİMELER HER ŞEYİ ANLATMAYA YETMEZ

Türkmen lider Salihi açıklamalarında şunları kaydetti:

“Büyük Türk milletinin manevi desteği her zaman bizimledir… Benim görevden ayrılma kararım ileri gelen kanaat önderlerimizle birlikte aldığımız bir karar neticesinde gerçekleşmiştir. Elbette benim için de hiç kolay bir karar olmamıştır. Büyük yazarımız Cengiz Aytmatov’un dediği gibi ‘Bazen kelimeler her şeyi anlatmaya yetmez’… Türkiye’de ve Türk dünyasında şahsıma verdikleri destekten ötürü tüm dostlarıma gönülden teşekkür ediyorum. Mücadeleye hep birlikte devam edeceğiz”

Resim

Türkmen lider Erşat Salihi, istifa kararının ardından QHA’nın yayımladığı özel videoda, “Sağ olsun milletimiz, sağ olsun Türk dünyası!” ifadelerini kullandı.

Kırım Haber Ajansı - QHA

Ömer Cihad Kaya
29 Mart 2021, 17:37

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum