Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'daki camiye yönelik bombalı terör saldırısını kınadı

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'daki camiye yönelik bombalı terör saldırısını kınadı
08 Ekim 2021 - 21:10

Afganistan’ın Kunduz vilayetindeki camiye bombalı terör saldırısı düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, menfur terör saldırısını kınadı.

Afganistan’ın Kunduz vilayetindeki bir camiye bugün bombalı terör saldırısı düzenlendi. Söz konusu terör saldırısını terör örgütü DEAŞ üstlendi. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, konuya ilişkin açıklama yaparak, Kunduz’un Sayed Abad bölgesindeki Şiilere ait camiye cuma namazı sırasında düzenlenen terör saldırısında ölü ve yaralıların olduğunu kaydetti. Hastane yetkilileri ise ölü sayısının 100 kişi olduğunu açıkladı.

TÜRKİYE’DEN, AFGANİSTAN’DAKİ MENFUR SALDIRIYA İLİŞKİN KINAMA

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığından menfur saldırıya ilişkin yapılan yapılan yazılı açıklamada, Kunduz’daki camide cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı terör saldırısı nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesinin ve yaralanmasının büyük bir üzüntüyle öğrenildiği ifade edildi. Bakanlığın açıklamasında, “Bu menfur terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, dost ve kardeş Afgan halkına taziyelerimizi iletiyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
08 Ekim 2021, 20:57

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum