Türk Konseyi Ekonomiden Sorumlu Bakanlar 10. Toplantısı ve Türk İş Forumu Bakü'de düzenleniyor.

Türk Konseyi Ekonomiden Sorumlu Bakanlar 10. Toplantısı ve “Azerbaycan'ın işgalden azat edilen Karabağ bölgesinin restorasyonu ve kalkınmasına ithaf olunan” Türk İş Forumu 10 Eylül 2021 tarihinde Bakü’de düzenleniyor.

Türk Konseyi Ekonomiden Sorumlu Bakanlar 10. Toplantısı ve Türk İş Forumu Bakü'de düzenleniyor.
09 Eylül 2021 - 09:34
Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Mikayil Jabbarov ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev’in ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıya,  Kırgızistan Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Maliye Bakanı Akylbek Zhaparov, Kazakistan Cumhuriyeti Ticaret ve Entegrasyon Bakanı Bakhyt Sultanov, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Özbekistan Cumhuriyeti Yatırım ve Dış Ticaret Bakan Birinci Yardımcısı Aziz Voitov ve Macaristan Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı Devlet Sekreteri Peter Sztaray iştirak edecektir.
Bakanlar tarafından ele alınacak başlıca gündem maddeleri arasında,  Türk Yatırım Fonunun “Fizibilite Çalışması” ve “Kuruluş Anlaşması”; Türk Ticaret ve Sanayi Odasının (TCCI) Hukuki Statüsü ve diğer faaliyetleri; Türk Konseyi bölgesinde ticaret ve yatırım rejimlerinin daha fazla serbestleştirilmesi için ek mekanizmalar ve Üye Devletlerde Türk Ticaret Evi'nin kurulması bulunmaktadır. Bakanlar ayrıca Macaristan (Budapeşte) ve Kırgızistan'da (Bişkek)’te önümüzdeki dönemde düzenlenmesi planlanan İş ve Yatırım Forumlarının organizasyonunu hakkında da görüş alış verişinde bulunacaklardır.
Toplantının ardından “Çeşitli Ekonomik Bölgeler Arasında Bilgi ve Tecrübe Paylaşımına İlişkin Mutabakat Zaptı”nın 'İmza Töreni' ve Türk İş Ödülleri Töreni düzenlenecektir. Bakanlar toplantısı, Basın Toplantısı ve “Türk Konseyi Üye Devletleri Arasında Ticaret ve Yatırım İlişkileri Hakkındaki Araştırma Belgesi”nin sunumu ile sona erecektir.
10 Eylül günü öğleden sonra, Türk Konseyi Ekonomiden Sorumlu Bakanlarının ve Türk Konseyi Üye ve Gözlemci Ülkelerinden iş insanlarının katılımıyla “Azerbaycan'ın işgalden azat edilen Karabağ bölgesinin restorasyonu ve kalkınmasına ithaf olunan” Türk İş Forumu düzenlenecektir. 
Bakanların açılış konuşmalarıyla başlayacak olan Forum, “Azerbaycan'ın işgalden azat edilen Karabağ bölgesinin restorasyonu ve kalkınmasında Türk İş Topluluklarının Rolü” başlıklı özel bir oturumla devam edecektir Forum çerçevesinde ayrıca, inşaat, tarım ve gıda, yenilenebilir enerji, hafif sanayi, turizm, madencilik, BT – BİT E-ticaret gibi çeşitli alanlarda iş insanlarının ikili görüşmeler gerçekleştireceği B2B toplantıları yer alacaktır.
Program, Heyetlerin Azerbaycan Cumhuriyeti'nin azat edilen topraklarından olan Ağdam şehrini de ziyaretiyle tamamlanacaktır.
Program hakkında daha fazla bilgi kamuoyu ile bilahare paylaşılacaktır.
Türk Konseyi Sekretaryası
 Kaynak:https://www.turkkon.org/tr/haberler/basin-duyurusu-turk-konseyi-ekonomiden-sorumlu-bakanlar-10-toplantisi-ve-turk-is-forumu-bakude-duzenleniyor_2319

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum