TÜRK KONSEYİ, AZERBAYCAN'IN KARABAĞ ZAFERİNİ TEBRİK ETTİ

TÜRK KONSEYİ, AZERBAYCAN'IN KARABAĞ ZAFERİNİ TEBRİK ETTİ
11 Kasım 2020 - 14:13

Türk Konseyi Genel Sekreteri Bağdad (Baghdad) Amreyev, yaptığı yazılı açıklama ile Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da çatışmaları sonlandıran ateşkes anlaşmasını değerlendirdi. Azerbaycan’ın Karabağ’daki haklı zaferini kutlayan Amreyev, “Anlaşma, Güney Kafkasya’da uzun vadeli barış ve refahın sağlanmasında büyük önem arz etmektedir” değerlendirmesini yaptı.

Türk Konseyi, Karabağ’da Azerbaycan’ın kesin zaferiyle sonuçlanan savaş ve ateşkes anlaşması hakkında dün bir yazılı açıklama yayımladı. Konsey, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ve Azerbaycan halkını, işgal altındaki toprakların uluslararası hukuk uyarınca ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Kararlarına uygun olarak özgürlüğüne kavuşturulması ve egemenliğinin yeniden sağlanması noktasında ortaya konan tarihi başarıdan ötürü tebrik etti.

TÜRK KONSEYİNDEN AZERBAYCAN’A TEBRİK MESAJI

Türk Konseyi Başkanı Amreyev’in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Anlaşmanın çatışmanın sonuçlarının aşılmasında, ülke içinde yerlerinden edilmiş halkın ve mültecilerin Yukarı Karabağ topraklarına ve Azerbaycan’ın 7 iline yeniden yerleştirilmesinde, ayrıca tüm ulaşım ve iletişim engellerinin kaldırılması ve bu bölgede bulunan tüm ülkeler arasındaki ilişkilerin artması için temel koşulların oluşturulması ve Güney Kafkasya’da uzun vadeli barış ve refahın sağlanmasında büyük önem arz etmektedir.”

Kaynak: 
Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum