BAKAN AKAR KARABAĞ SAVAŞINI DEĞERLENDİRDİ: AZERBAYCAN ORDUSU GÜCÜNÜ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ

BAKAN AKAR KARABAĞ SAVAŞINI DEĞERLENDİRDİ: AZERBAYCAN ORDUSU GÜCÜNÜ TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ
11 Kasım 2020 - 14:16

Azerbaycan’ın tarihi Karabağ harekatını değerlendiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Bu harekat bir uyanıştır. Azerbaycan ordusu gücünü tüm dünyaya gösterdi” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberinde heyet, 10 Kasım 2020 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Azerbaycan Savunma Bakanlığını ziyaret etti. Bakan Akar, Azerbaycan’ın Karabağ’da kendi topraklarında işgal edilen topraklarını kurtarmak için başlattığı harekatın, tarihe altın harflerle geçtiğini ifade etti.

“ÜÇ RENKLİ BAYRAĞINLA MESUT YAŞA AZERBAYCAN”

İki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının her geçen gün daha da kuvvetlendiğini belirten Akar, “Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin öz topraklarını işgalden kurtarmak için gerçekleştirdiği 44 günlük harekat sırasında gösterdiği kahramanlık ve cesaret takdire şayandır. Harekat 44 günde bitti ama bunun 44 sene boyunca konuşulacağından emin olun. Üç renkli bayrağınla mesut yaşa Azerbaycan” dedi. 

ERMENİSTAN TESLİM OLDU: PAŞİNYAN YENİLGİYİ KABUL ETTİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile Dağlık Karabağ’daki savaşı bitirecek anlaşmayı imzaladığını duyurdu. Anlaşmaya göre Karabağ’a “Rus Barış Güçleri” konuşlandırılacak. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, gece yarısı ulusa seslenişinde söz konusun Barış Gücü Merkezinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin de olacağını iki kere vurguladı. Aliyev, Dağlık Karabağ’ın statüsünün tartışmasız ve Azerbaycan toprağı olduğunun altını çizdi ve bu anlaşmayla da tasdik edildiğini açıkladı. Ermenistan, Dağlık Karabağ’da teslim oldu. Ermenistan Kelbecer, Ağdam ve Laçın’dan daha sonra Dağlık Karabağ’ın tamamından çekilecek. Bu açıklamaları Ermenistan Başbakanı bu gece yarısı sosyal medya hesabından yaptı. Yenilgiyi kabul eden Ermenistan Başbakanı, bildiri imzaladıklarını duyururken, bunun acı verici olduğunu da belirtmeyi ihmal etmedi. İlerleyen dakikalarda önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha sonra da Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev açıklamalarda bulundu.

Karabağ Anlaşmasının maddeleri için buraya tıklayın

Kaynak: 
Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum