TÜRK DÜNYASI BİRLİK PLATFORMU İNTERAKTİF KARABAĞ DOSYASI YAYIMLADI

TÜRK DÜNYASI BİRLİK PLATFORMU İNTERAKTİF KARABAĞ DOSYASI YAYIMLADI
15 Kasım 2020 - 21:34

Türk Dünyası Birlik Platformu (TDBP) 27 Eylül 2020 tarihinde Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırıları sonrasında Azerbaycan ordusu tarafından başlatılan ve 10 Kasım 2020 tarihinde son bulan karşı askeri operasyonların ardından Karabağ sorunun tüm yönlerini ele alan bir çalışmayı kamuoyu ile paylaştı.

DOSYADA RÖPORTAJLAR VE BELGESELLER YER ALIYOR

TDBP tarafından hazırlanan İnteraktif dosyada; Karabağ’ın tarihi süreci, Dağlık Karabağ tarihçesi ve siyasi durumu, Karabağ Savaşı, Azerbaycan Katliamı, Hocalı Soykırımı, Baudrillard’ın Simülasyon Teorisi ve Karabağ meselesi ile ilgili son gelişmelerin yer aldığı konu başlıkları bulunmakta. Dosya içerisinde ayrıca TDBP tarafından yapılan röportajlar, konuyla ilgili geçmiş gazete kupürleri ve TRT Haber, Anadolu Ajansı ve TRT Avaz tarafından hazırlanan infografikler, belgeseller da yer alıyor.

SİMÜLASYON TEORİSİ

Çalışmanın Karabağ Tarihi Süreç başlığı içerisinde Karabağ’ın genel özellikleri, Çarlık Rusya’nın Kafkasya ve Karabağ’ı işgal süreci anlatılıyor. Dağlık Karabağ Tarihçesi ve Siyasi Durum içerisinde ise 1800’lü yıllardan SSCB’nin yıkılışına kadar olan dönem açıklanıyor. Karabağ Savaşı, Azerbaycan Katliamı ve Hocalı Soykırımı konularında ise 1988- 1994 yılları arasında gerçekleşen savaş ve Azerbaycan Türkleri’nin uğradığı katliamlar ve soykırımlar ayrıntılı olarak açıklanıyor. Baudrillard’ın Simülasyon Teorisi ve Karabağ Meselesi konusu ise Dağlık Karabağ meselesine ünlü sosyolog Jean Baudrillard’ın Simülasyon Teorisi üzerinden konuya bakmakta ve Ermenistan tarafından uygulanan hipergerçeklik politikası anlatılıyor.

İnteraktif dosyaya şu bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Web Sitesi: http://interaktif.turkdunyasibirlik.org/karabag

Twitter: https://twitter.com/TurkDunyasiBir/status/1326583823816077312

Facebook: https://www.fb.com/TurkDunyasiBirlik/posts/3285726148219530

Kırım Haber Ajansı - QHA

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum