"Tek çözüm Türkiye-Azerbaycan konfederasyonu kurmaktır ..." - Yasemin Karakoyunlu

"Tek çözüm Türkiye-Azerbaycan konfederasyonu kurmaktır ..." - Yasemin Karakoyunlu
17 Kasım 2020 - 15:58

Büyük düşün, büyük zaferler kazanasın. İslami dönemde, Peygamber Muhammed dağınık Küçük Arap kabilelerini birleştirdi. O Birleşik küçük Arap kabilelerinin ruhunu yükseltti, o kadar büyük bir ruhtu ki dünyanın yarısını fethetti, Sasani İmparatorluğunu devirdi, ruhlar daha da büyüdü, etrafa yayıldı, Hindistan ve Bizans'ı fethetti. Atatürk, muzaffer bir milletin komutanı olduğu için, o milletin kurduğu teşkilat-devlet mağlup olduğu, ruhu yenilgiye uğratılmadığı için bütün Avrupa'yı fethetti. Bugünün Türkiye'si o muzaffer milletin ruhundan, servetimizden, tacımızdan doğan bir devlettir. O büyük ruh, Türklerin ruhudur. Biz de moralimizi yükselteceğiz ve o büyük ruhla Rusya'yı yenmek zorunda kalacağız. Savaşta esas olan ruhtur, ruhunu kaybetmemeye dikkat et. Her neslin, milleti için bir savaşı ve yapması gereken fedakârlıklar vardır. Rusya (Ermenistan - Küçük Rusya) sorununu gelecek nesillere bırakmamayı düşünmeliyiz. Bugün gücünüz ve silahlarınız yoksa kendinizi kinle donatın, nefrete uyanın, nefrete uyuyun ama asla savaşma ruhunu ve kararlılığını kaybetmeyin. Sabah kavga edeceğinizi asla unutmayın. Milli birliğimizi korumalı, yumruk gibi birleşmeli, tüm mezhep ve grupların çıkarlarının üzerinde durmalı, savaşta ve diplomasi alanında başarılı olmalıyız. Hepimizin bu savaşın askerleri olduğumuzu unutmayalım. İkinci Karabağ Savaşı'nda Ermenistan'ı kısmen mağlup ettik, ancak gelecekte büyük olasılıkla Rusya ile tamamen yenmek için savaşımız olacaktır.

Türkiye-Azerbaycan konfederasyonu kurulmalıdır. Tek çözüm bu. Bu konfederasyon kurulursa Güney-Kuzey Azerbaycan Türkleri ile Türkiye arasında ortak bir strateji oluşturulacak, Oğuz birliği kurulacak ve 130 milyonluk bir güç tüm Ortadoğu'yu kontrol edebilecektir. Oğuz birliği ile son 100 yılda kaybettiğimiz tüm toprakları yeniden kazanabilir, eski gücümüzü yeniden sağlayabiliriz.

 Rusya'nın önünde Oğuz birliği olursa, Nahçıvan'dan Türkistan'a bir koridor açması için Rusya'ya yalvarmazsınız. Bunu bugün büyük bir zafer olarak sunmayacaksınız. Bu büyük zafer nedir? Rusya, Türkiye'nin Nahçıvan'a geçmesi için bir koridor açacaktı... Rusya, Ermenistan'ı Türkiye'nin Türkistan'a geçemeyeceği şekilde inşa etmemiş miydi?

İçimdeki ses diyor. Hayır. Rusya'ya yalvarmayacağım. M.A Resulzade'nin sözlerini tekrar edeceğim. "Rusya'nın etnografik coğrafyası Moskova ve çevresi. Rusya, etnografik coğrafyasına ve sınırlarına çekilmeli." Geri çekilmeye zorlamalıyız, savaşmalıyız.

İçimdeki ses diyor. Rusya bugün güçlü, yarın biz güçlü olacağız. Oğuz birliğini kurarak. Hatırlamak. Oğuzlar doğu ve batı kollarına ayrılmadan önce, büyük Selçuklu İmparatorluğunu oluşturmak için birleştiler ve tüm Ortadoğu'ya hükmettiler. Tarih hafızanızı geri yükleyin. Hatırlamak. Bugün tek çözüm bu birliği, bu gücü yeniden tesis etmektir.

İyi düşünün. Oğuz birliğinin sınırları çok geniştir. Oğuz birliği kurulduğunda denge değişmeyecek mi, sonra o sahte devlet Ermenistan, o "küçük Rusya" Türkiye ve Azerbaycan'a koridorlar açması için yalvarmayacak mı?

Türk-Azerbaycan konfederasyonu kurulursa Rus işgalciler güçlerini Karabağ'ın tamamına 5 yıl boyunca yayamayacaklar çünkü önlerinde bir kuvvet görecekler.

Ermenistan sorununu çözmenin tek yolu Türkiye-Azerbaycan konfederasyonu kurmaktır.

Aslında bölgedeki tüm sorunları çözmenin tek yolu Türkiye-Azerbaycan konfederasyonu kurulmasından geçiyor.

Tüm bu sorunları burada listeleyemem. Çünkü artık dikkatimiz sadece Karabağ'a odaklanmalı. Ancak Karabağ sorunu, buzdağının görünen yüzüdür. Görünmez yüz çok derin ve geniştir. Ancak tüm sorunların tek çözümü Türkiye-Azerbaycan konfederasyonunun kurulmasıdır. Bir konfederasyon oluşturulduğunda coğrafya değişir, siyasi ve yasal denge değişir, güç dengesi değişir. Bütün düşmanları birlikte yenmenin, ulusu kurtarmanın, toprakları işgalden korumanın, küçük devletleri ve toplulukları besleyip diğer ülkeleri beslemekten daha iyi bir yolu değil mi? Coğrafyadaki bir değişiklik, dengede bir değişiklik anlamına gelir ve bu bize büyük siyasi avantajlar sağlar. Türkiye, Kuzey Azerbaycan, Güney Azerbaycan'ın birleştiğini ve Ermenistan denen sahte devletin coğrafyamızda küçük bir yerleşim bölgesi haline geldiğini hayal edin.

Tek çözüm Türkiye-Azerbaycan konfederasyonu kurmaktır.

Büyük düşünün, böylece büyük kazanabilirsiniz. Bugün her Türk'ün bir savaşı var. Azerbaycan'ı parçalayan, Türkiye ile Türkistan'ı birleştiren güçleri ve devletleri, işgalcileri yenmek. Azerbaycan'ı birleştirmek için. Bütün bir Azerbaycan'ı inşa etmek için. Bu çok büyük bir savaş. Aslında milletler savaşlardan ve hedeflerden doğar.

Unutma, Türk dünyası Azerbaycan’dan kırılır. Türk dünyası Azerbaycan’dan birleşir. Azerbaycan'ı korumanın tek çözümü Türkiye ile Azerbaycan arasında bir konfedere birliği kurmaktır.

Savaş bitmedi. Savaş yeni başladı, devam edecektir...

Savaşlarınız ve hedefleriniz büyük olsun ki ruhunuz büyüyüp yenilmez olsun !!!

Tarihte sadece halklar, uluslar, devletler değil, aynı zamanda fikirler, felsefeler, stratejik hayaller de savaşır. Hanı sizin felsefeniz, stratejik hayalleriniz?

Unutmayın tarihte dengeleri hep Türkler değişmiştir ve yeniden inşa etmiştir.

Unutma, Türkler hep savaşmıştır. Türkler yatakta değil savaşlarda ölmüşler. Bu bizim yaratılıştan kaderimizdir.

Yeni bir savaş başlayacak. Şimdilik Rusya ile. Rusya yenilmez değil!

Not:

  1. Unutmayın, bir uluslararası hukuk kavramı iflas etti, uluslararası düzen ve hukuk yok, güç vardır.
  2. Belki bu düşünceleri bir rüya olarak değerlendireceksiniz. Kendin görebilirsin. Ulusların hayallerden ve ideallerden doğduğunu çok iyi biliyorum. Bir milletin net bir vizyonu yoksa o millet tutkusunu kaybeder. Tarihte donacak ve yok olacak.

Yasemin Karakoyunlu Akademisyen

ASASMEDYA - Haberler

asasmedya.info
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum