Sırbistan'ın en köklü liselerinden Belgrad Filoloji Lisesinde Türkçe seçmeli ders olacak

Sırbistan'ın en köklü liselerinden Belgrad Filoloji Lisesinde Türkçe seçmeli ders olacak
17 Ekim 2021 - 09:11

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Belgrad ile Belgrad Filoloji Lisesi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Türkçe seçmeli ders olarak eğitim programına girdi.

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Belgrad ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ın en köklü okullarından olduğu ifade Belgrad Filoloji Lisesi arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Türkçe seçmeli ders olarak eğitim programına girdi.

AA’nın haberine göre protokol kapsamında Türk dili, kültürü ve çeşitli sanat dallarında konferans, seminer, tercüme atölyeleri ve sergi gibi kültürel etkinliklerin düzenleneceği ifade edildi. Yunus Emre Enstitüsü Belgrad Müdürü Ayşenur Kandemir, Belgrad’da düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Türk kültürünün tanıtılması ve farklı kültürlerin birbirini tanıması için dil kurslarının önemli olduğunu vurguladı.

Belgrad Filoloji Lisesi Müdürü Dragana Cecez Iljukic, lisede Türkçenin 15’inci yabancı dil olarak öğretileceğini, öğrencilerin yeni bir dil ve kültürle tanışacak olmalarından memnuniyet duyduğunu söyledi. Türkçe eğitime talebin yoğun olduğu ifade edilen lisede önümüzdeki hafta yüz yüze derslere başlanacak.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Mehmet Berk Yaltırık
16 Ekim 2021, 14:46

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum