Yunanistan Parlamentosunda Dr. Sadık Ahmet'in anısına büyük saygısızlık

“Densiz Adam”, Dr. Sadık Ahmet’e Saygısızlık Yapamazsın!” Yunanistan Parlamentosunda Dr. Sadık Ahmet'in anısına büyük saygısızlık yaptı. "Traktör onu aldı, o da biz de rahatladık" İfadelerini kullandı.

Yunanistan Parlamentosunda Dr. Sadık Ahmet'in anısına büyük saygısızlık
19 Aralık 2023 - 15:40 - Güncelleme: 19 Aralık 2023 - 15:44

Yunanistan Parlamentosunda Dr. Sadık Ahmet’in anısına büyük saygısızlık yaptı. “Traktör onu aldı, o da biz de rahatladık” İfadelerini kullandı.

Yunanistan’da aşırı sağ “Spartiates” (Spartalılar) Partisi Lideri Vasilis Stigas, Batı Trakya Türklerinin lideri rahmetli Dr. Sadık Ahmet’e hakaret ederken, söyledikleriyle de şaibeli kazayı desteklediği ve onayladığı görüldü.

Yunanistan’ın “Spartiates” lideri Vasilis Stigas, Parlamentoda 2024 mali yılı devlet bütçesinin onaylanması sırasında yapılan tartışmalar sırasında, 1995 yılında şaibeli bir kaza sonucu yaşamını yitiren Batı Trakya Türklerinin lideri rahmetli Sadık Ahmet’e yönelik ırkçı bir çıkışta bulundu. Stigas, yaptığı skandal konuşmasında, “Traktör onu aldı, o da biz de rahatladık” ifadelerini kullanarak, büyük bir skandala daha imza attı.

Stigas’ın, Ahmet’in 1995 yılında bir kaza sonucu hayatını kaybettiği trajik olaya atıfta bulunarak yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Yeni Sol Partisinin iki Müslüman milletvekilinin Erdoğan’ı karşılamak üzere Türkiye Büyükelçiliğinde ne işleri vardı? Siz ND olarak bunu onaylıyor musunuz? Yunan Parlamentosu milletvekillerinin Türk’e sadakatlerini bildirmeleri de nedir? Ne bunlar, Türk mü? Sadık ile olanları unuttuk mu? Yunan devletinin milletvekili çıkıp Türk olduğunu söylüyordu, neyse ki traktör onu (Sadık Ahmet’i) aldı süpürdü, o da rahatladı, biz de rahatladık.” ifadelerini kullandı.

Sadık Ahmet, 25 Temmuz 1995 tarihinde İskeçe-Gümülcine yolu üzerinde Susurköy kavşağında geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybetmişti. Traktörle çarpışan aracın sürücüsü mahkeme tarafından 17 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Stigas’ın bu ahlaki sınırları aşan açıklaması, Dr. Sadık Ahmet’in anısına yapılan saygısızlık nedeniyle tepkilere neden oldu. Mecliste genel kurulun tepkisiz kalması, skandalın boyutunu artırdı.
Not. Haber ilk olarak  İlhan Tahsin  tarafından 18 Aralık 2023 tarihinde Trakya Birlik gazetesinde (https://birlikgazetesi.org/densiz-adam-dr-sadik-ahmete-saygisizlik-yapamazsin/) yayınlanmıştır.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum