ŞEHİT OLARAK DEFNEDİLDİ, ESİR OLARAK GERİ DÖNDÜ!

ŞEHİT OLARAK DEFNEDİLDİ, ESİR OLARAK GERİ DÖNDÜ!
16 Aralık 2020 - 12:45 - Güncelleme: 16 Aralık 2020 - 12:47

İkinci Karabağ Savaşı’nda şehit düştüğü sanılan Veliehed Veliyev, esir değişimi ile Bakü’ye geldi. Azerbaycanlı askerin ailesi ise evine dönen oğulları için mutluluk göz yaşları döktü.

Esir, Kayıp Kişiler ve Rehineler Devlet Komisyonu, Karabağ Savaşı’nda esir düşen 1998 doğumlu Veliehed Valiyev’in bugün Azerbaycan’a iade edildiğini açıkladı. Zengilan’a düzenlenen operasyonda şehit düştüğü kayıtlara geçen Valiyev’in hayatta olduğu haberini alana ailesi sevinç göz yaşlarına boğuldu. Valiyev’in babası Şakir Veliyev, yetkililerin an be an kendisini bilgilendirdiğini ancak henüz oğlu ile görüşmediğini söyledi.

ERMENİSTAN YENİLGİYİ KABUL ETMİŞTİ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile Dağlık Karabağ’daki savaşı bitirecek anlaşmayı imzaladığını duyurmuştu. Anlaşmaya göre Karabağ’a “Rus Barış Güçleri” konuşlandırılacak. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, gece yarısı ulusa seslenişinde söz konusun Barış Gücü Merkezinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin de olacağını iki kere vurguladı. Aliyev, Dağlık Karabağ’ın statüsünün tartışmasız ve Azerbaycan toprağı olduğunun altını çizdi ve bu anlaşmayla da tasdik edildiğini açıklamıştı.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum