SAVAŞÇI DİZİSİNDE DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ TOPLAMA KAMPLARI ANLATILDI!

SAVAŞÇI DİZİSİNDE DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ TOPLAMA KAMPLARI ANLATILDI!
17 Aralık 2019 - 21:40

Pazar günleri yayınlanan televizyon dizisi olan Savaşçı’da Doğu Türkistan ve Çin’in toplama kampları ele alındı.

Uyghurnet.org’un haberine göre kahraman Türk ordusunun teröristlerle mücadelesini anlatan ve çok sevilen Savaşçı dizisinde, Çin’in Doğu Türkistan Türklerine uyguladığı baskı, zulüm ve soykırımları ele aldı. Dizide yeniden eğitim merkezleri adı altındaki Çin toplama kampları gündeme getirildi ve Doğu Türkistan Milli Marşı seslendirildi.

Senaryosunun önde gelen senaristlerden Türk tarihi, milli değerleri ve özellikle Doğu Türkistan duyarlılığı ile bilinen Süleyman Çobanoğlu’nun yaptığı Limon Film yapımı dizinin geçen Pazar günü oynanan 86. bölümünün büyük bir kısmında Doğu Türkistan’ın günümüzdeki dramatik durumu yansıtılıyor.

Çin’in baskı ve zulmünü yansıtan, toplama kamplarına ait önemli belgelerin taşıyan Çolpan Emet isimli lider konumundaki yaşlı bir Uygur Türkü’nün önderliğinde Suriye üzerinden Türkiye’ye sığınmak isteyen bir grup Doğu Türkistanlının, Çin ajanlarınca kiralık terörist gruplara öldürtülmek ve taşıdıkları soykırım cinayetlerine ait çok önemli kanıtların yok edilmesi konu ediliyor.

Türk Özel Kuvvetlerinin Çin ajanlarının tuzağına düşen Doğu Türkistanlı grubu nasıl kurtarıldığı de anlatılıyor. Sığınmacı grubun içinde yer alan bir Uygur Türkü’nün de Çin ajanının kiraladığı teröristlerle çatışmalara katılıp şehit düştüğü, şehidin Albayrak ve Gökbayrak ile örtülmesi ve bu şekilde Türk Askerlerince taşınması sahneleri büyük bir heyecan ve duygu seli içerisinde izlendi. Savaşçı dizisinin bu bölümünde Doğu Türkistanlı ünlü ozan ve bestekar Abdurrahim Heyit’in “Ah Anam” şarkısından bir bölümünün çalınması ve Doğu Türkistanlı Uygur Türkü bir kadının Doğu Türkistan Milli Marşı’nı söylemesi dizinin en güzel ve unutulmaz sahnelerini oluşturuyor.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/savasci-dizisinde-dogu-turkistan-daki-toplama-kamplari-anlatildi/132509/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum