Sabencı Üniversitesi hakkındaki Töhmet

Ermeni vehametini destekleyenler

Sabencı Üniversitesi hakkındaki Töhmet
07 Eylül 2017 - 14:34

~~
Yeni bilgiler geliyor.Sabancı ailesi ve Sabancı Ün.iyice çamura bulanıyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında sözde Ermeni Soykırımı konusunda bir çalıştay düzenlenecek. Çalıştay kentin güneybatısında kalan Potsdam Üniversitesi'nde yapılacak. Çalıştay'ın açılış ve kapanış konuşmalarını da Sabancı Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Hülya Adak yapacak. Ayrıca Potsdam'daki çalıştaya dünyanın çeşitli üniversitelerinde görev yapan ama "Ermeni Soykırımı vardır" diyen genç Türk akademisyenlerini davet etmişler. Koç Üniversitesi'nden Zeynep Türkyılmaz, bunlardan biri. Zeynep Türkyılmaz, Los Angeles kentinde bulunan Kaliforniya Üniversitesi'nde (University of California at Los Angeles-UCLA) eğitim görmüş. Bu üniversite, Ermeni Diasporası'nın gözetiminde ve denetiminde bir üniversite. .

Çalıştaya katılan isimler arasında Türk tezlerini savunanların olmaması dikkat çekti. "Soykırım yoktur" diyen öğretim görevlilerinin Çalıştay'a davet edilmediği, katılmak için yaptıkları başvuruların da reddedildiği iddia edildi.

Çalıştay'a ağırlıklı olarak dünyanın çeşitli üniversitelerinde görev yapan ama "Ermeni Soykırımı vardır" diyen Türk akademisyenler davet edildi: Fatma Müge Göçek (Michigan Üniversitesi, ABD), Ohannes Kılıçdağı (Bilgi Universitesi, İstanbul), Emre Can Dağlıoğlu (Clark Üniversitesi, ABD), Nazan Maksudyan (Leibniz-Zentrum Moderner Orient, Berlin), Murat Cankara (Ankara Üniversitesi, Ankara), Hülya Adak (Sabancı Üniversitesi, İstanbul), Zeynep Türkyılmaz (Koç Üniversitesi, İstanbul), Adnan Çelik (Sosyal Bilimler Yüksek Tahsil Okulu, Paris), Yektan Türkyılmaz (Kıbrıs Üniversitesi, Lefkoşa), Erkan Ercel (Ryerson Üniversitesi, Kanada), Öndercan Muti (Humboldt Üniversitesi, Berlin), Öykü Gürpınar (Sosyal Bilimler Yüksek Tahsil Okulu, Paris), Kader Konuk (Duisburg Üniversitesi, Almanya), E. Egemen Özbek (Carleton Üniversitesi, Kanada), Eren Yıldırım Yetkin (Goethe Üniversitesi, Frankfurt)..

Sevgi Kafalı

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum