Rakka ve Musul operasyonları an meselesi

111 Rakka ve Musul operasyonları facebook twitter gplus pinterest Rakka ve Musul operasyonları Fırat Kalkanı ile birlikte Rakka ve Musul operasyonları da masada. Türkiye bu operasyonlar için ABD ile görüşüyor, ABD PYD unsurlarının operasyonlara katılmasından yana Türkiye ise karşı çıkıyor, peki süreç nasıl işleyecek, Türkiye'nin tavrı ne olacak,

Rakka ve Musul operasyonları an meselesi
10 Eylül 2016 - 21:19

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MUSUL OPERASYONUYLA İLGİLİ HANGİ MESAJI VERDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Zirvesi sonrasında uçakta dönerken gazetecilere bir açıklama yaptı ve "PKK, Musul'da yer edinmeye çalışıyor, yarın Türkmenleri tamamen bitirmeye kalkabilir. Dolayısıyla Musul'un güvenliği için her şeyi gözden geçireceğiz'' dedi, buradan da Türkiye'nin Cerablus benzeri bir operasyonu Musul'da da yapabileceğinin sinyalini verdi.

MUSUL NE ZAMANDIR DAEŞ İŞGALİNDE?

DAEŞ terör örgütü 11 Haziran 2014'te Irak'ın en büyük ikinci kenti olan Musul'u işgal etti, Türkiye'nin başkonsolosluğuna yönelik de bir alıkoyma eylemi yapmışlardı. Irak'ın en büyük ikinci şehri, bir gecede DAEŞ teröristleri tarafından işgal edildi. Bu durum Irak'taki siyasi otoriteyi de derinden sarsmıştı. Çünkü Musul'daki merkezi Bağdat hükümetine bağlı asker ve polisler, şehri terk edip, kaçarken silahlarını ve askeri araçlarını da DAEŞ teröristlerine bırakmışlardı.

CUMHURBAŞKANI MUSUL'DA PKK TEHLİKESİNDEN BAHSETTİ, BU NE DEMEK OLUYOR?

Bugüne kadar ABD bir çok kez Musul'a yönelik geniş çaplı operasyon planı hazırladı. Şu an için de Irak ordusu ve Kuzey Irak peşmergelerinin katıldığı bir operasyon devam ediyor. Ve bu operasyonda PKK teröristlerinin de yer alma ihtimali bir çok kez gündeme geldi.

BARZANİ'NİN PKK'YA BAKIŞI NASIL?

Kuzey Irak bölgesel yönetimi, PKK terör örgütüne mesafeli bir o kadar da PKK'dan tedirginlik duyuyor. PKK terör örgütüyle Barzani yönetimi arasında uzun süredir ihtilaflar var, hatta uzunca bir süre PKK'nın Barzani'yi devirmeye yönelik faaliyetler içerisinde olduğu da biliniyor. sabah gaz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum