POLAD HAŞİMOV VE ILGAR MİRZAYEV "AZERBAYCAN'IN ULUSAL KAHRAMANI" İLAN EDİLDİ

POLAD HAŞİMOV VE ILGAR MİRZAYEV "AZERBAYCAN'IN ULUSAL KAHRAMANI" İLAN EDİLDİ
11 Aralık 2020 - 11:22

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri askerlerinin “Azerbaycan Milli Kahramanı” olarak adlandırılması için bir düzenleme imzaladı. İmzalanan kararname ile Türkiye’de eğitim gören ve geçen temmuz ayında Ermenilerin hain saldırısı sonrası şehit olan Azerbaycanlı General Polad Haşimov ve şehit Albay Ilgar Mirzayev “Azerbaycan’ın Ulusal Kahramanı” ilan edildi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 9 Aralık’ta Tümgeneral Polad Haşimov (Polad Hashimov) ve Albay Ilgar Mirzayev’in “Azerbaycan Milli Kahramanı” ilan edildiğini bildiren bir kararname imzaladı. Böylece Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin askerleri; Şehit Tümgeneral Polad Haşimov, Şehit Albay Ilgar Mirzayev, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü yeniden sağlamadaki özel hizmetleri ve savaş görevlerini yerine getirmedeki cesaretlerinden dolayı “Azerbaycan Milli Kahramanları” ilan edildi.

“TÜRK DOSTU” ASKERLER HALKIN SEVGİSİNİ KAZANMIŞTI

Temmuz 2020’de Tovuz bölgesinde şehit düşen askerler, Türkiye’de eğitim görmüş ve Türkiye dostu olarak ün kazanmışlardı. Öte yandan General Haşimov’un adı 2016 Nisan’ında Taliç bölgesinde Ermenilerle yaşanan çatışmada büyük kahramanlık gösterdiği için bir karakola verilmişti ve devlet tarafından kendisine bir ev hediye edilmişti. Ancak General Haşimov, kendisine hediye edilen evi bir şehit ailesine bağışlamıştı.

Azerbaycan’ın Tovuz bölgesinde, 13 Temmuz gecesi yaşanan şiddetli çatışmalarda Tümgeneral Polad Haşimov ve Albay Ilgar Mirzayev şehit oldu.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum