LİBYA'DA HAFTER GÜÇLERİNCE ALIKONULAN TÜRK GEMİSİ SERBEST BIRAKILDI

LİBYA'DA HAFTER GÜÇLERİNCE ALIKONULAN TÜRK GEMİSİ SERBEST BIRAKILDI
11 Aralık 2020 - 11:21

Libya’ya ilaç taşıyan ve talimatlara uymadığı öne sürülerek Halife Hafter güçleri tarafından 5 Aralık’ta alıkonulan Jamaika bandıralı Türk gemisi serbest bırakıldı. Kaynaklar, mürettebatıyla birlikte bırakılan geminin, nihai rotası olan Misrata’ya gitmek üzere yola çıktığını aktardı.

Libya’nın Misrata kentine ilaç taşıyan bir Türk gemisi, 5 Aralık 2020’de talimatlara uymadığı iddiasıyla 9’u Türk, 17 mürettebatıyla Halife Hafter güçleri tarafından alıkondu. Halife Hafter’in sözcüsü Ahmed El-Mismari, gemiye çağrı yaptıklarını ama herhangi bir cevap alamadıklarını ileri sürdü. Bugün Türk basınından AA muhabirinin yerel yetkililerden aldığı bilgiyi göre, Libya’nın Misrata kentine ulaştırmak üzere ilaç taşıyan ve talimatlara uymadığı iddiasıyla 9’u Türk, 17 mürettebatıyla Hafter güçlerince alıkonulan Jamaika bandıralı “Mabrooka” adlı Türk ticari kargo gemisi serbest bırakıldı.

LİBYA’DA HAFTER GÜÇLERİNCE ALIKONULAN TÜRK GEMİSİ SERBEST BIRAKILDI

Kaynaklar, mürettebatıyla birlikte bırakılan geminin, nihai rotası olan Misrata’ya gitmek üzere yola çıktığını bildirdi.

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, 8 Aralık’ta sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ticari geminin, “yasak ilan edilen bölgeye girdiği ve yapılan çağrıya cevap vermediği” iddiasında bulunmuş, “denizcilik kural ve kanunlarına aykırı hareket ettiği için soruşturulmak üzere” ülkenin doğusundaki Ras el-Hilal limanına çekildiğini belirtmişti.

https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum