'ÖNLEM ALINMALI' - Ermenistan Başbakan'ı İlk Kez Revan Cumhuriyetinden bahsetti

Azerbaycan’dan Suveren.az’ın yayınladığı habere göre, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Profesör Gaffar Çakmaklı önderliğinde Batı Azerbaycan Revan Cumhuriyeti hakkında yorum yaptı.

'ÖNLEM ALINMALI' - Ermenistan Başbakan'ı İlk Kez Revan Cumhuriyetinden bahsetti
19 Temmuz 2020 - 23:48

Raporun Ermeni basınındaki olduğu gibi çevirisi şöyle:

"10 Mayıs'ta basın Batı Azerbaycan Cumhuriyeti'nin (Revan) kuruluşunu bildirdi." Batı Azerbaycan "dediğimizde bugünkü Ermenistan topraklarını kastediyoruz. Gaffar Çakmaklı, "Bu fikir hem Azerbaycan'da hem de Türkiye'de her zaman gündemdeydi. Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Revan kökenli Azerbaycanlılar bir araya gelerek ciddi adımlar atmaya başladı." hükümet yapıları kuruldu, bayrak onaylandı.

Ermenistan Güvenlik Konseyi ve Artsak Cumhuriyeti'nin Artsak güvenliği konulu toplantısında, Ermeni Başbakanı Nikol Paşinyan Azerbaycan'ı, Azerbaycan'ın özel hizmetlerinin faaliyetleri sonucunda Batı Azerbaycan Revan devleti kurma girişiminin ortaya çıktığını söyleyerek suçladı. Bölgemizde gelecekte yürütülecek siyasetin sonucunda bu kurumdan yararlanılması amaçlanıyor. Ona karşı önlemler alınmalıdır. Batı Azerbaycan fikrini halk arasında yayarak Ermenistan'a karşı yeni bir ideoloji oluşturmak istiyorlar.

Kaynak: https://asasmedya.info/news/politics/20253-onlem-alinmali


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum