Ermeni-Azerbaycan sınırındaki çatışma bir tesadüf değil - Batı Azerbaycan (Erivan) Cumhuriyeti

Ermeni-Azerbaycan sınırındaki çatışma bir tesadüf değil - Batı Azerbaycan (Erivan) Cumhuriyeti
19 Temmuz 2020 - 23:53

Ermeni Silahlı Kuvvetleri bir kez daha Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne saldırdı ve Tovuz bölgesine Azerbaycan sınırında silahlı saldırı başlattı, 10'dan fazla sivil insan ve askeri personeli öldürüldü. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin şehit edilmiş vatandaşları arasında Azerbaycan Ordusunun Tümgeneralı Polad Haşimov, Albay Ilgar Mirzeyev ve diğer yüksek rütbeli askerler bulunmaktadır ve bu da Ermeni-Azerbaycan sınırındaki çatışmanın bir tesadüf değil, Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından hazırlanan ve uygulanan agresif bir plan olduğunu teyit etmektedir. Ermenistan'ı harekete geçmeye teşvik eden nedenler arasında uluslararası toplumun, özellikle de çatışmanın çözümünden doğrudan sorumlu olan AGİT Minsk Grubu'nun saldırgan Ermenistan ile toprakları işgal altında olan Azerbaycan Cumhuriyeti arasında hiçbir ayrım yapmama tutumu yer alıyor.

Tabii ki, Ermeni silahlı kuvvetlerinin Karabağ ile doğrudan bağlantısı olmayan Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine saldırması tesadüf değil. Böylece Azerbaycan'ı Avrupa'ya bağlayan ana yol, bölgeden geçen petrol ve gaz boru hatları ile diğer iletişim hatları hedeflendi. Ermenistan "hem suçlu hem de güçlü" geleneksel Ermeni ulusal ikiyüzlülüğünü kullanarak Azerbaycan vatandaşlarının yaşamlarına son veriyor ve Azerbaycan tarafını itibarsızlaştırmaya ve Azerbaycan'ı uluslararası medyada bir saldırgan olarak sunarak ona yaptırımlar uygulamaya çalışıyor.

Batı Azerbaycan (Erivan) Cumhuriyeti Ulusal Meclisi, suçlu Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından öldürülen Azerbaycan vatandaşlarının ailelerine ve Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerini ifade ediyor. Uzun yıllardır Ermeni terörizmine maruz kalan bir topluluk olarak, biz  dünyaya Güney Kafkasya'daki tüm çatışmaların temel nedeninin Ermenilerin "denizden denize Ermeni devleti" macerası ve bu fikirlerin uygulanmasında ısrar olduğunu ilan etmekteyiz. 

Saldırgan ve her zaman bölgede savaşın sürdürülmesini sağlayan Ermeni tarafını açıkça ve gizlice destekleyen gerici güçlerin faaliyetlerini ve AGİT Minsk Grubu'nun onu kınayan ve Ermeni saldırganlığına karşı kararlı eylem çağrısında bulunan etkisiz faaliyetlerini şiddetle kınıyoruz.

Uluslararası toplumu ve dünya topluluğunu Azerbaycan'ın adalet mücadelesini desteklemeye ve Ermeni terörizmine "dur" demeye çağırıyoruz.

Uygar dünyanın koronavirüsle savaştığı bir dönemde, Ermeni devletinin bu haraketinin Azerbaycan'ın toprak bütünlüğüne, Azerbaycan topraklarının silahlı istilasına karşı bir saldırı olduğunu düşünüyor ve insanlığı bu saldırganlığa son vermeye çağırıyoruz.

Batı Azerbaycan (Erivan) Cumhuriyeti
Kaynak: https://asasmedya.info/news/karabakh/20189-ermeni-azerbaycan-sinirindaki-catisma-bir-tesaduf-degil


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum