"Ölümünün 90. yılında Mehmet Niyazi ve Kırım" konuşuldu

Emel Fikir ve Kültür Konferanslarında bu hafta “Ölümünün 90. yılında Mehmet Niyazi ve Kırım” konuşuldu

 "Ölümünün 90. yılında Mehmet Niyazi ve Kırım" konuşuldu
29 Kasım 2021 - 09:17

Mehmet Berk Yaltırık/ Kırım Haber Ajansı

Emel Fikir Kültür Konferanslarında, bu hafta “Ölümünün 90. yılında Mehmet Niyazi ve Kırım” konferansı gerçekleştirildi. Konferansın konuşmacısı Dr. Cezmi Karasu oldu. Karasu, Kırım Tatar halk şairi, Romanya Tatarlarının milli şahsiyeti Mehmet Niyazi’nin yaşamını ve Kırım davası için yaptıklarını anlattı.

Emel Kırım Vakfı’nca düzenlenen Emel Fikir ve Kültür Konferanslarının bu haftaki konuşmacısı Dr. Cezmi Karasu’ydu. Karasu, “Ölümünün 90. yılında Mehmet Niyazi ve Kırım” başlıklı konuşmasında ünlü Kırım Tatar halk şairi, Romanya Tatarlarının milli şahsiyeti Mehmet Niyazi’nin yaşamından ve Kırım davası için yaptıklarından bahsetti.

Çevrimiçi olarak Zoom platformu üzerinden 28 Kasım 2021 tarihinde saat 17.00’de düzenlenen ve Emel Kırım Vakfı’nın Facebook sayfası üzerinden canlı yayınlanan konferansın moderatörlüğünü Genç Tatar ekibinden Fazıl Can üstlenirken, teşekkür konuşmasını Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi ve Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay yaptı.

Karasu konuşmasına Romanya’da Mehmet Niyazi’ni kabrinin ziyaretiyle ilgili bir hatırasını aktararak, onun yazılarını çalışmalarını toplamaya başlayarak bununla alakalı bir eser üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Mehmet Niyazi’nin yazılarının önümüzdeki yıl yayınlamayı temenni ettiklerini belirten Dr. Karasu, daha sonra şairin hayatını ve kişiliğini anlattı. Hayatını (1878-1931) dört devirde ele alarak hangi dönemde nasıl çalışmalarda bulunduğunu, hangi isimlerle temas ettiğini, şiirlerinde işlediği temaları anlattı.
Haberin tamamı için:https://qha.com.tr/haberler/emel-fikir-ve-kultur-konferanslarinda-bu-hafta-olumunun-90-yilinda-mehmet-niyazi-ve-kirim-konusuldu/356281/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum