"Azerbaycan Dilbilim Bölümü" Dergisi yayımlandı

Azerbaycan Devlet Pedakoji Universitesinin (ADPU) Filoloji fakültesinde "Azerbaycan Dilbilim Bölümü" dergisinin tanıtımı yapıldı.

"Azerbaycan Dilbilim Bölümü" Dergisi yayımlandı
30 Kasım 2021 - 09:22 - Güncelleme: 30 Kasım 2021 - 09:28

Azerbaycan Devlet Pedakoji Universitesinin (ADPU) Filoloji fakültesind"Azerbaycan Dilbilim Bölümü" dergisinin tanıtımı yapıldı.

Kasım ayının 26-da Azerbaycan Devlet Pedakoji Universitesinin (ADPU) Filoloji fakültesinde Azerbaycan Dilbilimi Bölümü tarafından üniversitenin ve bölümün kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle hazırlanan "Azerbaycan Dilbilim Bölümü" dergisinin tanıtımı yapıldı.
Derginin tanıtımında çıkış edenlerden ADPU-nun Rektörü, profesör  Cafer Cafarov, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı, Filoloji Fakültesi Dekan Vekili, profesör Mahire Hüseynova, Bilim ve Yeniliklerden Sorumlu Rektör Yardımcısı, profesör Asaf Zamanov, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi İ.Nasimi Dilbilim Enstitüsü Genel Müdürü profefsör  Dr. Nadir Memmedli , Enstitutun profesörü Sevinc Eliyeva Pedagoji Üniversitesi ve onun Azerbaycan Dilbilimi Bölümü'nün Azerbaycan dilbiliminin gelişmesinde olağanüstü hizmetlerinden bahsederek, yıldönümü dergisinin de bu zengin mirası yansıttığını kaydettiler.

Azerbaycan Dilbilimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Irada Kerimova dergi hakkında detaylı bilgi verdi ve söyledi ki, mantıksal olarak dergi iki bölüme ayrılmıştır; Bölümün tarihi ve modern durumu.

Bu bölümlerde kafedrada çalışmış Bakir Çobanzade, Ebdülezer Demirçizade, Afad Gurbanov, Hesen Mirzeyev, Nizami Xudiyev ve bu gibi tanınmış ilim adamları ve bölümün modern bilimsel potansiyelinden bahs ediliyor. Derginin tanıtımının, bölümün ve Azerbaycan dilbiliminin gelişmesinde büyük rol oynayan profesör Hesen Mirzeyev'in doğum gününe denk geldiği kaydedildi.

Sonda videoçarh gösterildi.

AYNURE Eliyeva

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum