MÜSLÜMANLAR NEDEN HRİSTİYAN ÜLKELERE KAÇIYOR? Yazan: Prof. Dr. Nurullah Çetin

MÜSLÜMANLAR NEDEN HRİSTİYAN ÜLKELERE KAÇIYOR? Yazan: Prof. Dr. Nurullah Çetin
25 Eylül 2019 - 00:32

MÜSLÜMANLAR NEDEN HRİSTİYAN ÜLKELERE KAÇIYOR?

Son dönemlerde İslam ülkelerinden kitleler halinde sığınmacıların özellikle Hristiyan Batılı ülkelere göç dalgası hızlandı. Suriye, Irak, Afganistan, Fas, Mali, Somali, Pakistan, Bangladeş gibi İslam ülkelerinden insanlar gelişmiş Batılı ülkelere sığınmak için gidiyorlar.

Bu durumdan hareketle İslam düşmanları, mal bulmuş Mağribi gibi, güya kendilerince İslam’ı itibarsızlaştırmak için bir vesile bulmuş gibi şeytanca soru soruyorlar. Diyorlar ki: “Peki, bu ülkelerden kaçan Müslümanlar neden başka Müslüman ülkelere değil de çoğu Hristiyan nüfuslu Batı ülkelerine yerleşmek istiyor?”

Bu efendilere söyleyelim:
*Müslümanlar kitleler halinde neden mi Hristiyan Batılı ülkelere kaçıyorlar? Can güvenliği içinde karnını doyurmak için ve oraları işgal edip ele geçirerek kendilerini perişan eden zalimlerden intikam almak için.

*Öncelikle sadece Müslümanlar değil, Orta Amerikalı Hristiyanlar da Amerika’ya büyük kitleler halinde göç ediyorlar. Amerika onlara duvar örme derdinde. Fakir Hristiyan Balkan ülkelerinden de pekçok Hristiyan, gelişmiş Avrupa ülkelerine akın akın göç ediyor. Demek ki mesele Müslüman meselesi değil. Bu işin Müslümanı Hristiyanı yok. Fakir ve aç adam karnını doyuracağı, can güvenliği olmayan adam da emin olacağı yere gider.

*Hem İslam ülkelerinin hem de Müslüman olmayan başka pek çok ülkenin aç, fakir ve güvenliksiz olmasının sebebi, o gelişmiş denilen emperyalist sömürgeci Batılı devletlerdir.

*O gelişmiş, kalkınmış, ilerlemiş dediğiniz Hristiyan Batılı ülkeler, İslam ülkelerini sonuna kadar soyup soğana çevirdiler, iliklerine kadar sömürdüler de ondan zengin oldular, kalkındılar.

*Emperyalist Hristiyan ülkeleri, o şeytani politik zekalarıyla demokrasi götürüyoruz diye, Arap baharı, bilmem ne baharı diye bir sürü bahar icat edip, iç isyanlar ve çatışmalar örgütleyip İslam ülkelerini kaosa sürükleyerek darmadağın ettikleri için Müslümanlar kaçıyorlar.

*O Hristiyan Batılı ülkeler İslam ülkelerini zalimce, en modern silahlarla işgal edip oraları perişan ettikleri, insanları etnik, dinî, mezhebî, coğrafî, sosyal, kültürel özelliklerine göre parçalayıp birbirine düşürdükleri için ülkelerini yaşanamaz hale getirdiler. Onun için kaçıyorlar.

*O çok medeni, ileri Hristiyan batılı ülkeler, bombalar yağdırarak İslam ülkelerini yerle bir edip harabeye çevirdikleri, yaşanamaz hale getirdikleri için Müslümanlar kaçıyorlar.

*İslam ülkelerinde Saddam’ından Hüsnü Mübarek’ine, Kaddafi’sinden Esad’ına kadar bütün diktatörleri, diktatör rejimleri üreten, işbaşına getiren, koruyup kollayan, her türlü silahı veren o çok medenî Hristiyan Batılı ülkeler olduğu için İslam ülkeleri hapishaneye dönüştü, yaşanamaz hale geldi, onun için kaçıyorlar.

*İslam ülkelerini perişan eden IŞİD, DAEŞ, BOKO HARAM, EN-NUSRA, E-LKAİDE gibi İslam adına ortaya sürülen bütün terör örgütlerini çıkaranın, üretenin, besleyenin, silahlandıranın emperyalist Hristiyan Batılı ülkeler ve İsrail olduğu apaçık ortada iken, İslam’ı itibarsızlaştırmak, değersizleştirmek, hakaret etmek için utanmadan Müslümanlar neden Hristiyan ülkelere kaçıyorlar? diye entelektüel soytarılık yapıyorlar.

*Müslümanların hiç mi suçu yok? Elbette var. Müslümanlar Kur'an ve Hz. Muhammed merkezli kendi gerçek İslam dinlerine sahip çıkmadılar. Önlerine düşen Müslüman kılıklı, özel yetiştirilmiş, cüppeli sarıklı gizli ve sinsi misyoner ve hahamların kim olduklarını, dış bağlantılarını, iğrenç niyetlerini araştırmadılar. İslam’a taban tabana zıt söylem ve eylemlerini sorgulamadılar. Onların her sözüne ayet gibi inandılar ve onlara tanrı gibi tapındılar. Onlar da bu aklını kullanmayan Müslüman ahaliye cahillik, tembellik, disiplinsizlik, akılsızlık, gerilik pisliklerini yağdırdı.

*Son söz olarak şunu söyleyelim. Müslümanların İslam’ı aslına uygun olarak, doğru ve samimi biçimde yaşadıkları Ortaçağlarda Hristiyanlar, İslam ülkelerine sığınıyordu. Bugün iş tersine döndü. Çünkü Batılılar muharref (aslından saptırılmış) Hristiyanlığı bıraktı ama bugünkü Müslümanlar, Ortaçağın muharref Hristiyanlığına benzer bir zihniyeti din edindiler. İşin sırrı burada.

Prof. Dr. Nurullah Çetin

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum