Kırgızistan: Tacik tarafı sivilleri hedef alıyor

Kırgızistan: Tacik tarafı sivilleri hedef alıyor
15 Eylül 2022 - 20:26

Kırgız-Tacik sınırında gerginlik tırmanıyor. Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı General Kamçıbek Taşiyev konuyla ilgili, “Sınırda yer alan Tacik askerler askerlerimizi yaralamakla kalmayıp sivilleri de hedef alıyor.” dedi.

Kırgızistan güvenlik güçlerinden yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinde Tacik askerlerinin sınırda görevli iki askeri ve bir çocuğu yaraladığını duyurmuştu. Konuyla ilgili Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı General Kamçıbek Taşiyev bugün çatışmanın yaşandığı noktaya giderek gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

“BİR DAHA SİVİLLERİ HEDEF ALIRSA, ANINDA YANITIMIZI VERECEĞİZ.”

Söz konusu çatışma ile ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı General Kamçıbek Taşiyev ,“Dün sayın Cumhurbaşkanımız ile birlikte “BAYRAKTAR” üssünün açılışını yapmamızın ardından sınırda tatsız olaylar meydana geldi. Bu bir tesadüf değildir. Tacikler her şeyden önce provokasyon peşinde. Dünkü yaşanan olayda iki askerimiz ve bir okul öğrencisi yaralandı. Bir daha sivilleri hedef alacak olursa, bizim yanıtımız hazır ve anında vereceğiz. Ancak biz isteriz ki her iki taraf diyalog yoluyla çözülebilir.” ifadesini kullandı.

Manas
15 Eylül 2022, 16:31
Kırım Haber Ajansı - QHA


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum