Kırgızistan ve Tacikistan hükumetler arası sınır komisyonu çalışmalarına devam edecek

Kırgızistan ve Tacikistan hükumetler arası sınır komisyonu çalışmalarına devam edecek
30 Ocak 2022 - 18:57

Kırgızistan ve Tacikistan hükumetler arası sınır komisyonun çalışmalarına devam edeceği duyuruldu.

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev ve Tacikistan Milli Devlet Komitesi Başkanı Saymumina Yatimova bugün Batken bölgesinde bir araya geldi. MGK Başkanları ikili görüşmenin arından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Görüşme kapsamında iki ülke yetkilisi daha önce alınan karara göre hareket edeceğini duyurdu. Görüşmenin ardından General Taşiyev, Batken halkına akseri teçhizatların sevk edilmesi ile ilgili müjde verdi.

GENERAL TAŞİYEV: DAHA ÖNCEKİ PROTOKOLLERE GÖRE HAREKET ETME KARARI ALDIK

Kırgızistan MGK Başkanı General Kamçıbek Taşiyev ikili görüşme kapsamında, hükumetler arası sınır belirleme komisyonunun çalışmalarına iki ay aranın ardından yeniden başlamasına karar verildiğini kaydetti.

Ayrıca General Taşiyev, “Devletlerimizin protokolleri ve çıkarları çerçevesinde çalışmaların yoğun bir şekilde sürekli olarak yürütülmesine karar verdik. Herhangi bir belge imzalamamamıza rağmen sözlerimiz yerine getirilecek.” ifadesini kullandı.

У Ташиева коронавирус не выявлен, он идет на поправку

GENERAL TAŞİYEV: ŞUBAT’TA YENİ ASKERİ TEÇHİZAT BATKEN’E GETİRİLECEK

Kırgızistan MGK Başkanı General Kamçıbek Taşiyev, yakın zamanda yaşanan çatışmayla gündeme gelen Batken bölgesi halkıyla yaptığı konuşmasında, Kırgız Ordusu’na yeni askeri teçhizatların sevk edileceğine dikkat çekerek, “Şubat ayında Kırgızistan’a yeni askeri teçhizat gelecek.” dedi. Ayrıca iki ülke arasında çatışma çıkması halinde hiçbir tarafın kazanmayacağının altını çizen General Taşiyev,  “Aynı zamanda, şimdi kendimizi savunma fırsatımız var. Eskiden farklıydı. Şubat ayında çok sayıda askeri teçhizat gelecek. Para zaten ödendi. Göreceksiniz, daha önce hiç böyle bir teknolojimiz olmadı. Bütün bunları Batken’e vereceğiz.” dedi. 

Kırgız halkı, özellikle Batken bölgesi ahalisi Kırgızistan ve Tacikistan arasında stratejik Fergana Vadisi üzerindeki sınır gerginliğe son vermek istiyor. Sosyal medyada, Kırgızistan’ın Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 silahsız insansız hava araçların (SİHA) kullanma vaktinin geldiği de dile getiriliyor. “Bayraktar TB2’yi kullanmadığı sürece daha çok askermizi ve sivilimizi kaybetmeye devam edeceğiz.” ve “Türkiye’den gelen askeri teçhizatları kullanmak için Putin’den mi izin alacağız. Yeter artık!” paylaşımlarına yer veriliyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA
_QHA Ankara
30 Ocak 2022, 16:44

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum