KAZAKİSTAN VE KIRGIZİSTAN ARASINDA DEVLETLERARASI KONSEY TOPLANTISI YAPILACAK

KAZAKİSTAN VE KIRGIZİSTAN ARASINDA DEVLETLERARASI KONSEY TOPLANTISI YAPILACAK
25 Kasım 2019 - 19:24

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in 27 Kasım 2019’da Kırgızistan’a çalışma ziyareti gerçekleştireceği öğrenildi.

Kazakistan basınına yansıyan haberlerde; Cumhurbaşkanı Tokayev’in, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov’un davetiyle ülkeye gideceği kaydedildi.

Ziyaretle ilgili, Kırgız basınına demeçlerde bulunan Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi Dış Siyaset Daire Başkanı Daniyar Sıdıkov şu ifadeleri kullandı:

“Bildiğiniz gibi, devlet ziyareti, ikili ilişkilerin yüksek düzeyde siyasi olduğunu doğrulayan en yüksek ziyaret şeklidir. Ziyaret çerçevesinde, umut verici konularda görüş alışverişinde bulunacak, içeriklerinde çok yönlü Kırgız-Kazak işbirliğini genişletmeyi amaçlayan bir dizi ikili belgenin imzalanması bekleniyor.”

KIRGIZİSTAN VE KAZAKİSTAN ARASINDA DEVLETLERARASI 5. KONSEY TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Özellikle sınır, ulaşım, göç, sağlık ve diğer alanlarda belgelerin imzalanması planlandığını açıklayan Sıdıkov, “Ayrıca, Kırgızistan-Kazakistan Devletlerarası 5. Konseyi Toplantısı düzenlenecek. Bu beş yıl sonraki ilk zirve. Sonuçlarına göre, bir dizi belgenin de imzalanması planlanıyor.” dedi.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/kazakistan-ve-kirgizistan-arasinda-devletlerarasi-konsey-toplantisi-yapilacak/120980/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum