FLAŞ HABER

İŞGALDEN KURTARILAN ŞUŞA YUKARI GÖVHER AĞA CAMİSİNE ELEKTRİK VERİLDİ

İŞGALDEN KURTARILAN ŞUŞA YUKARI GÖVHER AĞA CAMİSİNE ELEKTRİK VERİLDİ
17 Kasım 2020 - 15:34

Karabağ’ın tarihi ve stratejik şehri Şuşa’da imar faaliyetleri devam ediyor. Azerbaycan ordusunun Ermeni işgalinden kurtardığı şehrin sembollerinden Yukarı Gövher Ağa Camisi’ne elektrik verildiği öğrenildi.

Dağlık Karabağ’ın Ermeni işgalinden tamamen kurtarılan Şuşa kentindeki tarihi Yukarı Gövher Ağa Camisi’ne elektrik verildi. Önceki hafta 28 yıllık Ermeni işgalinden sonra ilk kez cuma kılınan caminin minarelerinden artık ışıklar saçıldığı duyuruldu.

ŞUŞA ERMENİ İŞGALİNDEN KURTARILDI

Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olan ve Karabağ’ın başşehri Hankendi’ye giden yolu kontrol etmesi bakımından stratejik önemdeki Şuşa Kenti 8 Kasım 2020’de Ermeni işgalinden kurtarılmıştı. Azerbaycan Türklerinin tarihi için büyük önem taşıyan Şuşa, 8 Mayıs 1992’de Ermeni güçlerince işgal edilmişti.

Azerbaycan ordusu, Şuşa’yı 8 Kasım’da işgalden kurtarmış ve şehir kurtarıldıktan sonra Yukarı Gövher Ağa Camii’nde 28 yıl sonra ilk ezan okunmuş, geçen hafta da ilk cuma namazı kılınmıştı. Kentin altyapısı Ermenistan’la bağlantılı olduğu için kesilen elektrik enerjisi, Azerbaycan tarafından yeniden kuruldu.

Kırım Haber Ajansı - QHA

qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları
00:50